Fra startnummer fire dundret Marco Odermatt ned storslalåmløypen i Andorra, og i mål tok han ledelsen med så mye som 1,09 sekund ned til franske Alexis Pinturault.

– Har du sett! Det var en helt vill runde, sier Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt.

– Den var brutal. Det var noe av det villeste, istemmer Viaplay-kommentator Andreas Toft.

Fra startnummer 19 klinket Alexander Steen Olsen til med tredje beste tid. Det norske stjerneskuddet er 1,12 sekund bak Odermatt.

– Jeg synes det var en grei omgang. Jeg forventet ikke å se tretallet egentlig. Det ble en fin overraskelse da jeg krysset mållinjen, sier Steen Olsen til Viaplay.

– Jeg må bare gi fullt gjern og se hva det holder til, sier 21-åringen om finaleomgangen der han skal jakte sin første pallplass i storslalåm.

Lucas Braathen på fjerdeplass er 1,14 sekund bak Odermatt, mens Rasmus Windingstad og Henrik Kristoffersen på henholdsvis sjette- og syvendeplass er 1,69 og 1,70 sekund bak Odermatt.

– Det er sjelden kost. Han er en vanvittig god skiløper. Han er bare helt rå, sier Lars Kristoffersen – far til Henrik – om Odermatt på Viaplay-sendingen.

Aleksander Aamodt Kilde ligger på 20. plass, 3,26 sekund bak Odermatt.

I tillegg til seieren i det siste storslalåmrennet for sesongen jakter Odermatt på et par legendariske rekorder.

Tar sveitseren pallplass i dag er han oppe i 22 pallplasser totalt denne sesongen. Det vil i så fall være tangering av rekorden til østerrikske Hermann Maier.

Samme Maier har også rekorden på antall verdenscuppoeng i én sesong med sine 2000 fra 1999/00-sesongen. Odermatt har 1942 før lørdagens renn, og med en plassering innenfor topp tre vil han passere Maiers rekord.

Med seier vil Odermatt ta sin 13. verdenscupseier for sesongen. Det vil også være tangering av rekorden som Ingemar Stenmark, Marchel Hirscher og Maier deler.

Hva skjer i helgen? I VGs nye sportskalender får du oversikt over alt av sport