Det kom ikke som noen bombe, men lørdag er det altså bekreftet: Erling Braut Haaland er kåret til sesongens spiller i Premier League. Han er første nordmann gjennom tidene til å vinne prisen.

Haaland er også kåret til sesongens unge spiller. Det gjør ham til den første spilleren i historien til å vinne begge prisene i samme sesong. Nordmannen var fra før av kåret til sesongens spiller av de britiske journalistene.

– Det er en ære å bli den første spilleren til å vinne begge prisene samme sesong. Takk til alle som stemte på meg. Det har vært en utrolig debutsesong i Premier League, sier Haaland til Citys hjemmesider.

I denne kåringen er det publikum, samt et panel av eksperter og klubbenes kapteiner, som har stemt frem Haaland. Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var blant de andre nominerte.

Prisen må ikke forveksles med PFA Players' Player of the Year, der det er spillerne selv som feller dommen.

Haaland har med sine 36 seriemål skutt Manchester City til Premier League-tittelen. Det er ligarekord. Ettersom han også har åtte målgivende pasninger, står han med totalt 44 målpoeng. Det er en tangering av Thierry Henrys rekord fra 2002/2003-sesongen.

– Å løfte Premier League-trofeet foran fansen vår forrige uke, var et veldig spesielt øyeblikk for meg. Disse prisene ville ikke vært mulig uten mine utrolige lagkamerater, manageren og støtteapparatet i klubben som hjelper meg med å prestere på banen, sier Haaland.

Den siste serierunden spilles i morgen, der City gjester Brentford, før Haaland og co. skal spille om to titler til. Først møter de Manchester United i FA-cupfinalen neste lørdag, før Champions League-finalen mot Inter venter helgen etter 10. juni.

– Vi har to finaler igjen og vi ønsker å avslutte sesongen på en sterk måte, sier Haaland.