– Personlig synes jeg det har vært dårlig antidopingarbeid i kampsport bortsett fra i Norden, sier Hamlet til VG.

Det var i forbindelse med et stevne i PFL (Professional Fighters League) i Las Vegas 1. april at fire utøvere i Hamlets vektklasse testet positivt.

Thiago Santos, som tidligere har møtt Jack Hermansson, Krzysztof Jotko (også han tidligere UFC-utøver), Will Fleury og Fakhreddine er alle suspendert og ekskludert fra året sesong i lett tungvekt.

– Det å slå en som er dopet såpass lett som jeg gjorde booster selvsagt selvtilliten min, sier Hamlet som herjet med Fakhreddine.

TIDLIG KVELDEN: Marthin Hamlet vant i første runde mot Mohammed Fakhreddine med en såkalt «face crank». Foto: PFL

Tungvekterne Bruno Cappelozza, Rizvan Kunijev og Cezar Ferreira, som Hamlet møtte i 2021, er også utestengt. Det samme gjelder fjærvekterne Alejandro Flores og Daniel Torres.

Det er ikke kjent hvilke ulovlige stoffer de ni utøverne er tatt for, eller hvor lenge de er utestengt.

– Det er ganske utrolig at så mange blir tatt samme kveld, men jeg tror det er store mørketall og doping er mer utbredt enn vi tror. Jeg synes det er bra at de som velger å bruke det nå blir tatt, sier Hamlet og legger oppgitt til:

– Hva er egentlig straffen? Jeg tror de får bare ett år utestengelse. De får fortsatt trene og leve livet som toppidrettsutøvere i sine land. Det eneste er at de ikke får konkurrert.

VG+: Les om Hamlets «hjemme-kaos»: Familiemann og fighter

Ny kamp i Atlanta

Hamlet går sin neste kamp mot australske Sam Kei i Atlanta 8. juni. 31-åringen fra Tønsberg vant sin første kamp i første runde, og topper dermed PFL-tabellen.

– Det ble mange rokeringer i min divisjon med fire nye mann inn. Jeg tror det er en bra match for meg med Kei som neste motstander og sesongen ser lys ut, mener Hamlet.

Med seier mot Kei er han mest sannsynlig klar for semifinale. Vinneren av hver vektklasse i PFL får én million dollar, og Hamlet var tapende finalist i 2021.

PS! Det er nå klart at tidligere UFC-tungvektsmester Francis Ngannou har signert for PFL, og skal etter planen konkurrere der i midten av 2024.