Nordmannen er fire slag unna ledelse - men det holder likevel til delt 5. plass og alle muligheter foran de to siste dagene.

– Han er med helt der oppe - det er det viktigste på en dag som denne, sier Marius Thorp på Discovery+-sendingen.

– Han har ikke spilt like god golf som på torsdagens runde. Innspillene var nærmere pinnen og han satte også flere av puttene torsdag, fortsetter eksperten.

Hovland hadde ikke en eneste bogey (ett slag over par) i torsdagens runde.

• Fredag ble det en kamp for å redde par etter et svakt utslag allerede på hull tre. Det endte med turneringens første bogey for nordmannen.

• På hull åtte hadde Hovland birdie torsdag. Fredag pådro han seg en bogey på det samme hullet.

Jimmy Walker leder klart med −12. Det er nesten syv år siden 44-åringen sist vant en PGA-turnering. Han har totalt seks PGA-seirer og én av dem er faktisk en major: PGA Championship i 2016.

De to profilene Scottie Scheffler, Justin Rose og Xander Schauffele er alle på −9 etter sterke runder fredag.

Patrick Cantlay spilte glitrende og hadde blant annet hole-in-one på hull syv. Med -6 er han på -8 totalt etter to runder.

Viktor Hovland gikk torsdagens runde syv under par, mens han endte på −1 fredag, totalt −8.

Han kom sist helg på delt 7. plass i prestisjefylte The Masters på Augusta-banen. Men også denne helgen er det et meget godt startfelt på plass.

Etter de fire major-turneringene er det seks turneringer på nest øverste nivå. Disse har 20 mill. dollar (207 mill. kroner) i pengepremier. «RBC Heritage» er en av disse. Vinneren denne helgen får cirka 37 mill. kroner.

PS: Viktor Hovland har klart cutten i 15 strake turneringer.