Lionel Messi er klar for sitt femte verdensmesterskap. Paulo Dybala har vært usikker til fotball-VM i Qatar grunnet en skade han pådro seg i oktober, men fredag kom bekreftelsen på at han skal være med de blå- og hvitstripete fra Sør-Amerika til Qatar.

Der skal han og 24 spillere hjelpe landets store stjerne Lionel Messi til å tette det eneste hullet i CV-en til en av tidenes største fotballspillere – nemlig VM-tittelen.

Cristiano Ronaldo fronter igjen det portugisiske laget i mesterskap. VM-sluttspillet i Qatar blir også hans femte.

Dermed føyer han sitt navn inn på listen over dem med flest verdensmesterskap for sitt landslag. Kun fire andre spillere gjennom tidene har deltatt i fem verdensmesterskap for sitt landslag i løpet av karrieren. Ingen har flere enn fem.

På listen finner vi italias keeperlegende Gianluigi Buffon, de to meksikanerne Antonio Carbajal og Rafael Márquez, samt den tidligere tyske midtbanekjempen Lothar Matthäus.

Skulle Manchester United-spissen finne veien til nettmaskene i Qatar, vil han være den første gjennom tidene til å score måle i fem forskjellige verdensmesterskap.

NUMMER FEM: Cristiano Ronaldo er klar for sitt femte verdensmesterskap. Foto: Francisco Seco / AP

Nederland klarte ikke å kvalifisere seg til forrige VM i 2018, men er tilbake i mesterskapet i Qatar.

Blant de 26 utvalgte i Louis van Gaals tropp er Manchester United-venstreback Tyrell Malacia, som deltar i sitt første mesterskap for «Oranje».

Sergio Ramos (36) har flest kamper for det spanske landslaget, men er blant stjernene som ikke fikk plass i landslagssjef Luis Enriques tropp til VM i Qatar. Det ble klart da Enrique presenterte troppen på 26 spillere fredag ettermiddag.

Liverpool-spiller Thiago Alcântara og Manchester United-keeper David de Gea er blant de største navnene som er utelatt av troppen – sammen med Ramos.

IKKE TIL VM: Sergio Ramos (t.v.) er ikke med Spania-troppen til VM i Qatar. Her i kamp mot Martin Ødegaard (t.h.) og Norge på Ullevaal stadion i en kamp som endte 1–1 i EM-kvalifiseringen i oktober 2019. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Stopperkjempen Ramos har spilt 180 kamper for det spanske landskapet siden debuten – som høyreback – i 2005. Han var en sentral brikke i mesterlaget som vant VM i 2010 og EM i 2008 og 2012.

I 2014 ble Ramos kaptein for Spania, en rolle han hadde frem til 2021. Etter landslagssamlingen i mars i fjor, har ikke 36-åringen blitt tatt ut i troppen til Enrique.

MED: Trent Alexander-Arnold (t.h.) er blant spillerne i Gareth Southgates VM-tropp. Foto: LEE SMITH / Reuters

På listen over 26 spillere i Englands VM-tropp finner man stjerner som Harry Kane, Phil Foden og Raheem Sterling.

Trent Alexander-Arnold, James Maddison og Callum Wilson er noen av spillerne i troppen det var mest usikkerhet rundt før uttaket.

– Han spiller veldig bra. Han er en god spiller, det har vi alltid sagt. Han har fortjent plassen, og vi tror han kan gi oss noe litt annet enn de andre spillerne vi har, sier Southgate om Maddison under torsdagens pressekonferanse.

Blant stjernene som er vraket til mesterskapet er Manchester United-spiller Jadon Sancho, mens Kyle Walker – som for tiden er ute med skade – er med.

– Siden vi kunne ta med 26 spillere i stedet for 23, var det rom for å ta større sjanser, sier Southgate om Walker.

MED: 17-åringen Youssoufa Moukoko (t.v.) har aldri spilt for Tysklands landslag før, men er tatt ut til fotball-VM i Qatar. Dit skal ikke tidligere Dortmund-lagkamerat Erling Braut Haaland (t.h.) og Norge. Foto: LEON KUEGELER / Reuters

Tysklands landslagssjef Hansi Flik tok tidligere torsdag ut sin VM-tropp. Den har flere overraskelser.

Stopperveteranen Mats Hummels er blant stjernene som er utelatt, mens stortalentet Youssoufa Moukoko er med til Qatar. 17 år gamle Moukoko – som fyller 18 20. november – er den foreløpig yngste spilleren som er tatt ut til VM. Han har fremdeles ikke debutert for Tysklands A-landslag.

Mario Götze er også med i Tyskland-troppen. Det er første gang siden 2017 at matchvinneren fra VM-finalen i 2014 er med

Marco Reus må på sin side se at nok et mesterskap går uten ham. Borussia Dortmund-spilleren mister VM med skade, slik han også gjorde i VM 2014, EM 2016 og EM 2021.

ÅTTE ÅR SIDEN: Mats Hummels kunne kysse VM-pokalen etter finaleseieren mot Argentina i Brasil i 2014. Den muligheten får han ikke i år. Foto: Victor R. Caivano / Ap

Også Belgia presenterte sin VM-tropp torsdag. En skadet Romelu Lukaku er med, mens Divock Origi er blant de største navnene som er utelatt av landslagssjef Roberto Martínez:

GULLTRENEREN: Landslagssjef Didier Deschamps presenterte Frankrike-troppen på direkten onsdag kveld. Foto: Anthony Dibon / AP

Frankrike kommer til verdensmesterskapet som tittelforsvarere, og med unntak av fraværene til Ngolo Kanté og Paul Pogba, presenterte Didier Deschamps en råsterk tropp onsdag kveld.

Gullmidtbanen fra Russland-VM er ute med skader, men ellers har Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps plukket med seg samtlige stjerner til Qatar-VM.

Eksempelvis er den ferske Ballon d’Or-vinneren Karim Benzema med. Han var ikke en del av VM-troppen for fire år siden, men etter sitt landslagscomeback i fjor, kan han spille sitt første VM siden turneringen i Brasil for åtte år siden. Manchester United-midtstopper Raphaël Varane er også inne, tross noe skadetrøbbel den siste tiden. Frankrike er i gruppe med Danmark, Tunisia og Australia.

Både Gabriel Jesus i Arsenal, Flamengo-spissen Pedro og Richarlison i Tottenham er foretrukket foran Liverpools Roberto Firmino av landslagssjef Tite. Spissen står oppført med 49 landskamper, og har hatt en brukbar start på årets sesong for Liverpool med åtte nettkjenninger siden august.

Likevel blir ikke spissen med til Qatar.