Erlend Mamelund har vært skadet siden midten av oktober. I cupfinalen mot Elverum er han tilbake. Erlend Mamelund har vært skadet siden midten av oktober. I cupfinalen mot Elverum er han tilbake. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Haslum-stjerne gjør comeback i cupfinalen

Erlend Mamelund forsvant fra Haslums lagoppstilling midt i oktober. I cupfinalen torsdag gjør han comeback.

– Det er på tide å komme seg på banen igjen. Nå har jeg vært borte i 12 uker, sier mannen som hadde tenkt å hjelpe gamleklubben til serie- cup og sluttspillseier i sin siste sesongen.

Men midt i oktober ødela 32-åringen en leddbånd i albuen, og siden har han vært ute. I siste hjemmekamp mot Fyllingen var han på benken, men kom aldri på banen. Det skal skje i Spektrum torsdag.

– Hvordan er formen etter så lang pause?

– Den er som en er når jeg har vært ute så lenge. De andre gutta har gjort det så bra at jeg ikke får nok ingen sentrale rolle i cupfinalen, men kan komme inn i perioder og bidra litt, sier Mamelund, som har løpt, drevet styrketrening og spilt håndball en drøy uke etter rekonvalesensperioden.

Vis fakta ↓
NM-finalene

Første «el clásico»

Elverum og Haslum har dominert den hjemlige klubbhåndballen etter at vi gikk inn i det nye tiåret. Elverum kan vise til seier i de fem siste sluttspillene, mens Haslum har tatt seriegullet tre av de siste seks sesongene. I cupen har imidlertid de to klubbene hatt noe mer begrenset suksess.

Haslum tok sitt siste cupgull i 2011, mens Elverum ikke har vunnet siden 2009 – etter å ha tapt mot cupspesialist Fyllingen i 2012. Aldri har Haslum og Elverum møtt hverandre i en NM-finale.

Kanskje «Köpp-finale»?

Mamelund har mange ganske fyrt opp Elverum-fansen med friske uttalelser før kamper, men har ingen slike planer denne gangen.

– De får seile sin egen sjø og holde på som de vil. Vi er vel ikke helt enige om hvordan ting skal gjøres, men det er fair nok det. De får stå for sitt, men vi gjør det på forskjellig måte, sier gutten som hadde en proffeventyr i Kiel før han vendte hjem igjen. Om cupeventyret har han denne oppfatningen:

– Elverum er favoritter. Vi har hatt skader og skader og har ikke hatt full treningsgruppe siden vi startet i høst. Derfor har også resultatene svingt så mye. Serien er nok kjørt allerede, sier Haslum-strategen om de fem poengene Elverum leder med.

Men i siste seriemøte mellom de to store ble Elverum satt på plass – ikke minst av Haslums nyervervelse fra Arendal, Eirik Köpp.

Kan vi få solide Mamelund-innhopp og «Köpp-finale» i Spektrum?

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi kårer oss gjennom idrettsåret 2016: