NORSKE HÅP: På pressekonferanse med de tre utvalgte: Tom Hilde (f.v.), Anders Bardal og Anders Jacobsen. NORSKE HÅP: På pressekonferanse med de tre utvalgte: Tom Hilde (f.v.), Anders Bardal og Anders Jacobsen. Foto: METTE BUGGE

En av dem skal være supermann

De norske hopperne har lagt julefeiringen bak seg. Nå er de på jobb igjen, men noen av julegavene er med til hoppuka.

OBERSTDORF: — Jeg er spent. Har aldri vært så godt forberedt, sier Anders Bardal.

Det norske laget kom direkte fra München til Oberstdorf fredag kveld. Allerede lørdag er det kvalifisering i Schattenbergbakken.

Det alle ønsker seg mest er å levere gode resultater. Anders Jacobsen ønsket seg en julegave som var litt annerledes, men som han skal ta i bruk for første gang under kvalifiseringen.

— Jeg fikk Supermann-boxershorts. Da må jeg prøve å være supermann, ler ringerikingen.

Han har feiret jul med familien, og det er det viktigste. I tillegg fikk han åtte par sokker, én Jacobsen-øl fra Danmark, ekstra lader til telefonen og tre bøker.

— De fleste har jo alt. Så da blir det at man ønsker seg sokker eller opplevelser, sier han.

Snart bunad

Anders Bardal har som mål å komme på pallen sammenlagt. Det har han aldri klart tidligere. Veteranen deltar i hoppuka for tolvte gang. Trønderen har ikke vunnet et enkeltrenn i hoppuka heller. Derfor håper han å få til noe av dette. Det ville vært den største «gaven».

STORE FORVENTNINGER: Anders Fannemel gleder seg som om det skulle være julekvelden som var på gang. STORE FORVENTNINGER: Anders Fannemel gleder seg som om det skulle være julekvelden som var på gang. Foto: Mette Bugge

I julegaver fikk han blant og blant vaffeljern, barbermaskin og bunadsseler. Det siste passet bra siden han skal få seg bunad til våren.

Tom Hilde er en luring. Den gaven han ønsket seg aller mest, kjøpte han og ga seg selv: En ny Mac. Askerbøringen er et råskinn på sosiale medier, og avhengig av et godt verktøy.

Fra familien ble det klær: Boxere, sokker, genser.

— Og så fikk jeg pinnekjøtt til middag.

USTABIL: Rune Velta leverer ustabile resultater, men er forventningsfull. USTABIL: Rune Velta leverer ustabile resultater, men er forventningsfull. Foto: Mette Bugge

Når vi spør Anders Fannemel hva han fikk til jul, svarer han: — Jeg fikk være sammen med familien.

Han legger til:

— Jeg fikk klær og det var det jeg ønsket meg.

Fannemel er mest glad over at han har løst noen tekniske problemer i det siste, og derfor føler seg komfortabel inn i sin andre hoppuke.

-Jeg tror jeg kan være med på å prege rennene. Ville vært kult å komme inn blant de ti beste sammenlagt.

Tiden går

Rune Velta er meget fornøyd med at han fikk ei klokke.

— Jeg begynner å bli så voksen at jeg bare ønsker meg slikt jeg trenger, sier bæringen.

Han har hatt en sesong hittil han karakteriserer som sin beste med 4.plassen i Kuusamo som foreløpig høydepunkt.

— Jeg er ustabil og merker at det ikke skal så mye til før jeg sliter. Jeg har i år levert både toppresultater og hatt større nedturer.

Debutanten

For hoppukedebutant Ole Marius Ingvaldsen er svaret enkelt på julegavespørsmål: Penger!

— Jeg fikk det av mor, sier 28-åringen, som trenger noen gryn.

DEBUTERER I HOPPUKA: Ole Marius Ingvaldsen. DEBUTERER I HOPPUKA: Ole Marius Ingvaldsen. Foto: Mette Bugge

— Men jeg fikk blant annet headset også, kommer det fra hopperen som håper at de hoppene han har hatt i Oberstdorf på trening tidligere i år, også skal la seg gjennomføre når det virkelig gjelder.

Norges tropp kom til Oberstdorf sent fredag kveld, der Hilde, Bardal og Jacobsen deltok på en pressekonferanse. Nordmennene er populære, men har også prestert i år. Ikke minst fremheves Bardal som en av favorittene.

Det lever han godt med.