Johann André Forfang var klart best i fredagens hoppkvalifisering i Zakopane. Johann André Forfang var klart best i fredagens hoppkvalifisering i Zakopane. Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Forfang med kjempehopp – vant verdenscup-kvaliken overlegent

Johann André Forfang og Robert Johansson leverte best i hoppkvalifiseringen i Zakopane. Norge har med ytterligere tre hoppere til søndagens renn.

Av de norske er det bare Marius Lindvik som må se konkurransen fra sidelinjen. Han greide bare 103 meter i den polske HS140-bakken. Med det ble han nummer 58.

Betraktelig bedre gikk det for Forfang. Tromsværingen knallet til med kvalifiseringens lengste svev på 138,5 meter. Med det var han fredagens soleklare bestemann.

Johansson var nærmest på resultatlisten etter et hopp på 135,5 meter. Han måtte se seg slått av lagkameraten med 5,9 poeng.

Deretter fulgte Andreas Stjernen som Norges tredje beste. Trønderen landet på 126 meter og havnet på 13.-plass. Bak ham fulgte Anders Fannemel på 18.-plass etter et hopp på 132 meter, mens Halvor Egner Granerud svevde ned til 129 meter og ble nummer 22.

Daniel-André Tande står over helgens hopping i Polen. Han føler prestasjonene er for ustabile om dagen og skal bruke den nærmeste tiden til å finne en løsning på det før ski-VM i Seefeld.

Lørdag står lagkonkurranse på verdenscupprogrammet i Zakopane, mens det individuelle rennet går søndag.

(©NTB)