Foden satte fyr på England med ny sveis

Englands stjerneskudd Phil Foden (21) får stor oppmerksomhet for sin nye EM-sveis. Engelsk presse sammenligner han med 1996-helten Paul Gascoigne (54).

– Jeg tror han har skjønt hva han gjør. Han hevder selv at han bare hadde hatt samme sveis i evighet og at han ville prøve noe nytt. Men det er en slående likhet, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Tirsdag viste Manchester City-stjernen Foden frem sin nye, blonde sveis.

Det fikk engelsk presse til å sammenligne ham med Paul Gascoigne, som var en av de beste spillerne i EM i 1996, da England gikk til semifinale på hjemmebane.

– Sånn er den moderne medievirkeligheten. Man inviterer jo til et visst press her, sier Alsaker.

Her er eksempler på hvordan Fodens nye sveis dominerer engelsk presse:

Alsaker tror Foden virker robust til å takle det store presset på ham i forkant av hans første mesterskap med landslaget, men kommer med en advarsel.

– Jeg tror ikke han blir satt ut av litt tyn på sosiale medier. Men det er en nådeløs nasjon å representere. Det har mange fått erfare. De viser ingen nåde med sine egne om det går dårlig, sier Alsaker og fortsetter:

– Han kommer fra en fantastisk sesong. Han skal inn i sitt første mesterskap og virker å være en selvsikker, ung gutt. Vi får håpe han klarer å skape noen magiske øyeblikk, sier Alsaker.

DOMINERTE: Paul Gascoigne var Englands store stjerne under EM i 1996, da de kom til semifinale på hjemmebane. Foto: Tore Berntsen

Phil Foden har forklart sin nye frisyre.

– Jeg har hatt samme sveis i mange år nå. Jeg tenkte jeg skulle prøve noe nytt. Jeg våknet opp i dag med mange sammenligninger til Gazza og Eminem. Det var min egen greie, og folk har gjort det til noe annet, sier Foden.

Gascoignes karriere var på toppen før Foden ble født i 2000, men Englands nye stjerne har fått med seg hvilken profil veteranen er.

– Jeg husker å ha sett høydepunkter av Gazza på TV. Han var en utrolig spiller. Hele nasjonen vet hva han betydde for landet og gjorde.