Diego Maradona er tilhenger av videodømming selv om teknologien hadde annullert hans berømte mål med hånden mot England under 1986-VM.

Maradonas «Guds hånd»-scoring hjalp Argentina til 2-1-seier i kvartfinalen for 31 år siden.

– Det er klart jeg tenker på det hver gang jeg støtter bruken av videodømming. Selvsagt ville ikke målet blitt godtatt om teknologien hadde vært der den gang, sier Maradona til FIFAs nettside.

Maradona innrømmer samtidig at han slapp unna med bruk av hånden også under VM i 1990.

– Jeg brukte hånden til å klarere bort ballen på målstreken i en kamp mot Sovjetunionen. Vi var heldige, for dommeren så det ikke. Du kunne ikke bruke teknologi den gang, men i dag er det helt annerledes, sier den tidligere fotballmagikeren.

foto
Diego Maradona løfter VM-pokalen med Argentina i 1986. Han støtter innføringen av videoteknologi, men er glad for at den ikke eksisterte da han scoret med hånden mot England i kvartfinalen for 31 år siden. Foto: Carlo Fumagalli, AP / NTB scanpix

56-åringen minner også om at Geoff Hursts kontroversielle scoring for England i VM-finalen i 1966 ikke ville blitt godkjent med VAR-systemet. Engelskmennene slo Vest-Tyskland 4-2 i ekstraomganger.

– Det er ikke bare mitt mål i 1986 som hadde blitt annullert. La oss ikke glemme at England vant VM i 1966 med et skudd som ikke gikk over målstreken, sier Maradona.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har allerede besluttet å innføre videodømming i neste års VM. Teknologien ble testet ut under sommerens kontinentcup med blandet suksess. FIFA-president Gianni Infantino lovpriset tiltaket og mente det gjør fotballen mer rettferdig, men systemet høstet også kritikk for å forsinke spillet.