Hekkeløperen har 61 poeng og er dermed henholdsvis ett og tre poeng bak Spårtsklubbens Jon Martin Henriksen og komiker Bård Tufte Johansen på andre- og førsteplass i EM-profeten.

– Jeg er godt fornøyd med tredjeplassen. Det er ennå et par kamper igjen som gir meg muligheten til å klatre enda høyere på lista. Bård og Jon Martin, watch out, sier Iuel til VG.

27-åringen hadde ikke trodd at hun skulle kjempe helt i toppen.

– Det at jeg har klart å kave meg til en 3. plass er egentlig et mirakel. Jeg kan vel telle på én hånd hvor mange fotballkamper jeg har sett på utenom VM og EM, så det er i hvert fall ikke fordi jeg har så mye peiling.

– Jeg tror det er en god blanding mellom flaks, og litt varierende tips fra en såkalt «fotballekspert», sier Iuel – med et lite stikk til VGs journalist, som skrev en guide før EM.

EM-profeten: Sett opp dine tips her!

Foto: Skjermdump

Sjekk hele tabellen i VGs kjendisliga her!

Spårtsklubben-programleder Jon Martin Henriksen har en klar ambisjon før innspurten:

– Det er stort å ligge bak Bård Tufte. Andreplass er ingen skam her. Det er viktig å holde Iuel bak meg, så jeg skal gjøre alt for ikke å snuble på oppløpet, sier Henriksen.

Amalie Iuel snublet i den første hekken under det innledende heatet på 400 meter hekk under VM i Beijing i 2015. Den psykologiske kampen er definitivt i gang.

– Nøkkelen er at jeg har brukt utrolig lite tid på å tippe resultatene. Jeg har hverken analysert eller tenkt, så jeg er i tvil om jeg har hatt ubegripelig flaks eller om intuisjonen er i verdensklasse. Jeg heller mot det første, sier Henriksen.

VG har ikke lyktes med å få tak i Bård Tufte Johansen mandag kveld. «Nytt på nytt»-programlederen la nylig ut et bilde på Instagram at han var på fisketur, men Iuel tror at Tufte Johansen rett og slett har gått under jorden.

– Helt ærlig ... jeg tipper han kjenner skikkelig på presset, jeg. Jeg skjønner det godt, da. Det er alltid litt tøft å måtte forsvare førsteplassen, sier Iuel, muligens med et snev av snikskryt.