– Det er idiotisk og det er min feil. Jeg tar det på min kappe. Jeg skjemmes over det jeg gjør. Jeg har prøvd å beklage det, men Anne Kjersti er sikkert litt sur på meg og det har hun lov til, sier Udnes Weng til VG.

For på en dag der Karlsson vant foran Krista Pärmäkoski, var det Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå som ble den store «snakkisen» etter 20 kilometeren i Oberstdorf.

De to endte på henholdsvis tredje- og fjerdeplass til slutt.

Men ikke uten litt drama.

For i en av de siste motbakkene, der den norske duoen gikk sammen og alene på dagens tunge 20 kilometer jaktstart, tråkket Tiril Udnes Weng på bakskiene til Anne Kjersti Kalvå. Sistnevnte gikk i bakken.

– Hun er kjent for å gå litt tett. Jeg er litt overrasket over at det skjer, men det er jo jævlig unødvendig. Det ser jo helt idiotisk ut, men det var ikke min feil. Den får hun ta på sin kappe, sier Kalvå til VG.

– Det skal ikke skje med to lagvenninner på slutten av et skirenn, sier Udnes Weng.

STOD LIKE VED: Landslagstrener Stig Rune Kveen, her under en trening i Oberstdorf i forbindelse med Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB

Landslagstrener Stig Rune Kveen stod på sekunderingspost like ved. På spørsmål om hva hun tror han tenkte da han så hendelsen, svarer Udnes Weng slik:

– Han tenker vel «for en forbanna idiot». Jeg skal tåle å få kjeft der, så håper jeg ikke det ikke gnager for lenge.

– Han ble sikkert flau av oss, sier Kalvå.

For like bak den norske duoen kom en større forfølgergruppe med sterke løpere som holdt høy fart.

De hadde knappet inn på Udnes Weng og Kalvå kilometer for kilometer mot slutten av rennet.

– Jeg synes de jaget heftig på oss og jeg fryktet de kom til å hente meg inn. Jeg var så sliten at jeg slet med å stokke armer og bein. Men jeg berget heldigvis inn, sier Kalvå.

I mål var de to norske halvannet minutt bak.

SUVEREN: Frida Karlsson vant overlegent og øker ledelsen i sammendraget. Foto: Terje Pedersen / NTB

Selve løpet ble et mareritt sett med norske sammenlagtøyne. Udnes Weng og Kalvå hentet inn Frida Karlssons snaut 20 sekunders forsprang på onsdagens jaktstart.

Men sakte, men sikkert ble de to norske damene slitne.

Så slitne at de måtte slippe.

– Det er en opplevelse jeg har lyst til å glemme. Det blir en pallplass, det er jo bra, men det var forferdelig å gå, sier Udnes Weng til VG.

I mål var altså differansen ned til de to rundt halvannet minutt. Det er mye med tre konkurranser igjen som skal gås i Val di Fiemme, Italia.

Kommentator i den svenske avisen Expressen, Tomas Pettersson, mener at mye skal til for at Frida Karlsson skal rote bort sammenlagtseieren.

– Men det kreves noe sånt som en smørebom. Frida la opp dette perfekt. Det siste rykket viser at hun er i kalasform, sier han til VG.

– Frida går nok så fort opp sistebakken at det skal bli vanskelig å slå henne nå, sier Astrid Øyre Slind til VG.

– Frida avgjør på mange måter i dag, men Tiril hadde ikke hatt sjanse uansett, sier Lotta Udnes Weng til VG.

Klar Diggins-beskjed

Etter flere tunge dager var onsdagens renn en opptur for Jessica Diggins.

Hun kom i mål som nummer åtte, 1 minutt og 47 sekunder bak vinneren Karlsson. Amerikaneren startet imidlertid som nummer 40 og gikk et halvminutt raskere enn svensken.

– Kroppen min var aldri borte, sier Diggins om oppturen.