PSV hadde de fleste sjansene frem til kampen gikk inn i de fire overtidsminuttene på stillingen 1–1. Der tvang Bodø/Glimt frem to superredninger fra PSV-keeper Walter Benitez. Den siste, og største, av sjansene var det Hugo Vetlesen som fikk.

Midtbanespilleren sto mutters alene foran mål etter et glimrende forarbeid fra innbytter Lars-Jørgen Salvesen, men fra åtte-ni meter fikk han ikke ballen forbi Benitez.

Da dommeren blåste av kampen sparket Glimt-spilleren i gresset, kastet tapebiten i bakken og fortvilte over den misbrukte muligheten.

– Jeg var forbannet på meg selv. Jeg følte jeg kunne vinne denne kampen for oss, sier Vetlesen til VG om avslutningen på kampen.

– Det er tungt, rett og slett. Kjipt. Men vi skal alt i alt være fornøyd med å komme herfra med ett poeng, lyder dommen fra Vetlesen.

Se sjansen og målene her:

Glimt-trener Kjetil Knutsen hadde følgende vurdering etter kampen om overtidssjansen:

– Han fikk for god tid, tror jeg, sier han til Viaplay.

– Jeg tenkte det var rett mann som fikk den. Jeg tror han vil ha den med seg inn i drømmene i natt. Det var en vanvittig mulighet, sier Knutsen på pressekonferansen etter kampen.

– Vi skapte nok til å vinne kampen, men realiteten er også at Walter Benitez reddet kampen for oss med en utrolig redning på slutten, oppsummerer PSV-trener Ruud van Nistelrooy.

I Viaplays studio etter kampen var dommen klar over Vetlesens sjanse.

– Er det én ting du lærer i slike situasjoner, så er det å sette ballen tilbake der den kommer fra, for keeperen har tyngdepunktet og kan kun slenge seg i langhjørnet. Setter han den tilbake, så er keeperen fullstendig sjakk matt og Glimt hadde vunnet kampen, sier Viaplay-ekspert Pål-André Helland etter kampen.

– Jeg vet egentlig at jeg skal legge den tilbake. Akkurat nå er det ikke dritgøy, men slik er det i fotball, sier Vetlesen til VG.

– Keeperen var god og leste meg godt, oppsummerer han.

På spørsmål om han får sove godt, svarer Vetlesen:

– Natten blir lang. Men jeg pleier generelt sett ikke å sove godt etter kamp.

Med et glimt i øyet kom lagkamerat Runar Espejord med et lite stikk til lagkameraten.

– Jeg sa til ham at i våre øyne så vant vi 2–1 i kveld, sier Espejord.

– Det var synd. Jeg så den akkurat om igjen. Treffer han alle andre steder, så går den inn, sier spisskollega Lars-Jørgen Salvesen.

Etter overtidsbommen endte det 1–1 og dermed ett poeng til hver av lagene.

– Det er et sterkt bortepoeng. Det er en ok start på Europa League, på en vanskelig bortebane og mot et lag som er vant til å spille i Europa. I sum var det en grei kamp, sier Glimts høyreback Alfons Sampsted til VG.

«Bittersweet», var dommen fra forsvarskollega Marius Høibråten om det ene poenget.

Omtrent samtidig som Buckingham Palace annonserte dronning Elizabeths bortgang, bøyde det danske storkjøpet Albert Grønbæk ballen rundt målvakten og ned i det lengste hjørnet – helt på tampen av første omgang.

Hjemvendte Patrick Berg åpnet opp spillet med en nydelig crosser. Grønbæk satte fart mot sekstenmeteren, skaffet seg litt rom og curlet ballen i mål på vakkert vis – til ellevill jubel fra de omtrent 200 tilreisende Glimt-supporterne oppe i kroken på motsatt side av den godt besøkte arenaen.

Etter pause sørget imidlertid hjemmelagets mest profilerte spiller for at Bodø/Glimt måtte ta til takke med ett poeng, da han stormet forbi et litt uoppmerksomt Glimt-forsvar og sendte ballen forbi målvakten Nikita Haikin.

Gakpo står med syv kamper og to mål for det nederlandske landslaget, og spilte hele 1–1-kampen på Ullevaal i fjor. I sommer var han også koblet til flere klubber i Premier League, blant andre Manchester United.

I den andre kampen i gruppen vant Arsenal 2–1 i Zürich og topper dermed gruppen etter første kamp.

Til helgen skal Bodø/Glimt til Tromsø for å spille «lokaloppgjør» i Eliteserien, før FC Zürich kommer på besøk den påfølgende torsdagen.