– Akkurat nå er det helt for jævlig, men det var uaktuelt å gå kamp med sykdom i kroppen. Helsen kommer først, og dette er en VM-kamp, sier en tydelig sykdomspreget Brækhus i en telefonsamtale med VG.

VG+: Hele karrieren til Cecilia Brækhus

– Jeg var helt fin i går kveld, har hatt en glimrende oppkjøring og innveiingen var perfekt. Så våknet jeg i dag med feber, vondt i hodet, ørene og halsen. Det var ikke noe annet å gjøre enn å trekke seg, sier hun.

– Kan det være corona?

– Jeg skal sjekkes og testes grundig, men det er nok influensa. Det blir ti dager borte fra trening, men så er jeg forhåpentligvis klar igjen.

AVLYST: Møtet mellom Terri Harper (t.v.) og Cecilia Brækhus blir ikke noe av i kveld. Dette er fra fredagens innveiing. Foto: Damien Eagers / Pa Photos / NTB

Brækhus ligger på hotellrommet i Dublin bare noen hundre meter fra 3Arena der hun i kveld skulle bokse om VM-tittelen til forbundet WBA. Nå går motstander Harper også glipp av begivenheten.

Beklager til motstanderen

Det er solgt 10.000 billetter til stevnet der irske Katie Taylor går hovedkampen mot britiske Chantelle Cameron.

– Jeg er veldig lei meg på Terris vegne. Jeg har hatt mine store kamper, men for henne ville dette vært den største opplevelsen så langt i karrieren, sier Brækhus.

Brækhus la ut nyheten i en Instagram-story lørdag formiddag.

Det er foreløpig usikkert hvordan opplegget blir fremover. Det snakkes om at Harper skal bokse allerede neste helg, men da er ikke Brækhus klar.

– Jeg håper vi får satt opp denne kampen så fort som mulig, kanskje det til og med er mulig å få gjort det i Norge og ha det som hovedkamp. Men det er flere muligheter, sier Brækhus.

Hun har med seg den amerikanske promotoren Tom Loeffler til Dublin, og Team Brækhus jobber med saken.

I super weltervekt (70 kg) er det Harper som har WBA-tittelen og britiske Natasha Jonas som har de tre andre store (WBO, WBC, IBF). Jonas står oppført til kamp i Manchester 1. juli, men mangler motstander.

– Er det aktuelt?

– Det er absolutt også et alternativ. Vi skal planlegge met Matchroom (promotorselskapet) så fort som mulig, sier Brækhus.