– Personlig er det veldig godt at ting flyter, sier Reistad til VG.

Norges toppscorer sørget dessuten for Norges 17. strake EM-seier. Håndballjentene har ikke tapt en eneste kamp siden de ble knust av Romania i EM 2018.

Hun ble belønnet med toppkarakter på VG-børsen:

Reistad leverte sitt aller beste de siste 10 minuttene: Fire scoringer og to målgivende ble komplettert med et innspill til straffe og en skaffet utvisning.

Nora Mørk sier de var forberedt på at dette kom til å bli både tett og tøft.

– Vi var klar over at dette kom til å bli avgjort på slutten, men det er nok en arbeidsseier. Nå må vi bare fokusere på å gjøre en god jobb mot Danmark, sier verdensstjernen.

Det startet ikke bra. Som mange ganger før denne høsten havnet Norge bakpå. Uten stjernen Ana Gros scoret mål var slovenerne tre mål foran allerede etter ni minutter. Norge hang ikke sammen defensivt og brant store sjanser fremover.

Kantene Stine Skogrand og Sunniva Næs Andersen traff ikke på store sjanser. Mens Nora Mørk gikk ut og fikk en blå bandasje på venstre lår.

Thorir Hergeirsson tok en tidlig time out.

– Vi tenkte egentlig ikke noe over det, sier Kristine Breistøl om Hergeirssons uvanlige tidlige grep.

Han fikk Mørk inn igjen og kampen under kontroll.

Forsvarsspillet var ikke fantastisk og Silje Solberg-Østhassel traff ikke perfekt på keeperspillet. Spesielt ikke fra distanse. Etter hvert kom kanonkulene fra Gros også.

– Hun skyter hardest i verden, mener Viaplay-ekspert Gunnar Pettersen.

Men fremover har Norge den skytteren som kommer seg i de beste situasjonene. Norge løste den flate slovenske defensiven. Henny Reistad viste at storformen er på plass med seks mål på syv skudd.

– Norges desidert beste spiller, sa Karoline Dyhre Breivang i Viasat-studioet halvveis.

Solberg-Østhassel slapp inn omgangens siste slovenske mål mellom bena noen sekunder før hvilen og norske ledelse 16–15. Hun sto notert med fire redninger til pause. Dermed kom Katrine Lunde tilbake i mål.

Hun startet med tre redninger, men Norge trøblet i angrepsspillet. Arena Stozice kokte da Tamara Mavsar ga Slovenia ledelsen 16–17 på straffe. Norge brukte syv minutter og 30 sekunder på å score. Det måtte en straffescoring fra Nora Mørk til.

Anniken Wollik utlignet til 18–18. Overraskelsen i EM-uttaket satte sin andre scoring i kampen. Venstrekanten har lagt igjen nervene hjemme i Romerike Ravens.

Men Henny Reistad fikk sin andre utvisning i kampen. Slovenia grep initiativet mens Norges angrepsdronning satt på benken. Thale Rushfeldt Deila kom inn.

Lunde leverte redninger, men i angrep slet alle – inkludert Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk – tungt med å score mål. Forsvarsekspert Deila til kollega Maren Aardahl ga utligning til 19–19.

Slovenia tok ledelsen igjen. Hergeirsson tok time out og satte Reistad inn igjen. Hun kvitterte med to kjappe scoringer.

Nervedramaet var i gang.

Nå er «alt» duket for Norge mot Frankrike i finalen. Spillerne selv vil ikke ta drømmefinalen på forskudd.

– Jeg tenker at vi sier som vi pleier. Vi tar en kamp av gangen og først finne ut hvem vi møter i semifinalen. Så får vi gjennomføre en god kamp mot Danmark, sier Kristine Breistøl om veien videre.