Elverum vant 25-20 i den første kampen i Terningen Arena, men tapte så 29-33 på bortebane.

Da måtte det en tredje kamp til for å kåre en mester, og i den kampen var Elverum best fra start til mål.

Totalt er Elverum blitt sluttspillmestere ni ganger.

Elverumsingene ledet 16-12 til pause og syntes å ha god kontroll. På stillingen 14-12 måtte førstekeeper Morten Nergaard ut med skade, men det gjorde ingenting, for inn kom juniorlandslagskeeper Emil Kheri Imsgard. 20-åringen holdt tett ut 1. omgang. Han fikk også fortsette ut nesten hele 2. omgang og fulgte opp med godt spill også da, selv om han måtte slippe noen baller forbi seg.

Drømmen

– Dette er supergøy, og det beste og morsomste som finnes. Det handlet om å gjøre det jeg pleier å gjøre. Dette er guttedrømmen. Det er noe jeg har tenkt på siden jeg var liten, sa unggutten Imsgard til TV 2.

Arendal-spillerne var oppgitt over at de ikke klarte å utnytte at Nergaard måtte ut med skade og måtte erstattes av en 20-åring.

Elverums mestscorende var André Lindboe med åtte scoringer. Veteranen hadde en god dag på venstrekanten. Kevin Gulliksen fulgte opp med seks mål.

– Vi har vært i denne situasjonen mange ganger tidligere, og du blir aldri lei av å vinne. Det er gøy å kunne bidra og være med på et lag som vinner, sa veteranen Lindboe, som har spilt på Elverum siden 2009, men som ennå ikke har skrevet kontrakt for neste sesong.

Utrolig

Elverum-trener Michael Apelgren kunne slippe jubelen løs etter en komfortabel og avgjørende finalekamp.

– Fantastisk. Det er helt utrolig. Vinnerkulturen som Christian Berge i sin tid bygget opp sitter fortsatt i veggene, sa Apelgren til TV 2.

– Jeg var supernervøs før kampen og hadde aldri trodd at vi skulle vinne med 35-24, sa Apelgren.

Sluttspillseieren betyr også at det er Elverum som representerer Norge i mesterligaen også neste sesong.

ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic måtte konstatere at det ikke holdt helt inn denne gangen.

– Jeg er drittlei av sølvmedaljer, men vi i dag fortjente vi ikke bedre. Elverum var bedre i alt i 2. omgang, og det var menn mot juniorer, sa Kurtovic til TV 2.