– Han gjør meg glad, som dere sikkert merker, sier Ebba Andersson og ler til Expressen.

Kjæresten heter Gustaf Berglund (23). Han går på det svenske rekruttlandslaget. Fredag ble han nummer to på sprintprologen, men endte på 8. plass i sprintrennet i den svenske langrennsåpningen i Gällivare.

– Hun betyr kjempemye for meg og er en fantastisk jente, sier Berglund til Expressen.

GIKK FORT: Gustaf Berglund ble nummer åtte på sprinten under den svenske langrennsåpningen. Her under et renn i Bruksvallarne i fjor. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andersson har vært en av Sveriges beste langrennsløpere i en årrekke. Hun debuterte i ski-VM i Lahti som 19-åringen i 2017 og kom hjem med VM-sølv på stafett. I Obertsdorf tok hun to VM-sølv sist sesong.

Hun avslører at de begynte å date i høst.

– Så det er fortsatt veldig ferskt, sier Andersson, som sesongdebuterer lørdag.

Andersson har 24 pallplasser i verdenscupen, én seier. Sammen med Frida Karlsson (22) er hun to av Sveriges største gullhåp foran OL i Beijing. Også Karlsson fant kjæresten i langrennsmiljøet. Hun har i flere år være sammen med William Poromaa (20).

Blåste bort

Mens den nasjonale langrennsåpningen med sprint blåste bort på Beitostølen fredag, så ble det drama under den svenske åpningen. Jonna Sundling (26), som ble dobbelt verdensmesteren sist vinter, måtte til sykehus etter å ha krasjet i sprintkvartfinalen under den svenske skipremieren.

– Jonna er litt i sjokk og lei seg. Hun hadde vondt i en tommel, men det er for tidlig å si hva som har hendt, sa Sveriges landslagssjef Joakim Abrahamsson til SVT.

Etter en medisinsk sjekk viste det seg at hun ikke hadde pådratt seg noe brudd.

På Beitostølen ryddes det på stadion fredag kveld i et forsøk på å få løypene klare til 10 og 15-kilometerne lørdag.