De fire siste årene har vennelaget T-town Thrashers og 2. divisjonslaget Tromsø Ravens møttes til romjulskamp i basket. Kampen har vokst seg såpass stor at den for mange av spillerne er årets store baskethøydepunkt.

Selv om de grønnkledde fra T-town Thrashers har seiret i de tidligere oppgjørene, var de ikke like sikre på at seieren også skulle hjem på lørdag.

– Det er jo utrolig artig å vinne. Men vi trodde ikke det skulle gå i år. Vi manglet både Lars (Flydal) og Runar (Ytrehus), som alene plukket 70 prosent av poengene våre i fjor, forteller Thrashers Kai Warrie Nilsskog.

Psyke ut

Thrashers tok seieren 62-54 foran i overkant av 150 personer på tribunen. I tillegg til kampen på banen, var det like god underholdning å høre på kommentatorene Martin Hotvedt og Mathias Overrein, som med sine humoristiske fakta forsøkte å psyke ut spillerne.

– Dette arrangementet har helt klart blitt en god tradisjon. Det er jo så gøy at mange tar veien opp hit til hallen hvert år, sier Nilsskog.

Historien mot seg

Selv om Ravens nok en gang måtte se seg slått, satt latteren løst etter kampslutt.

– Vi har jo historien mot oss, så vi tok pilsen allerede på fredag. I tillegg har vi brukt mye mer energi på forberedelser, vi har jo til og med polert parketten for at det skulle bli kamp, ler Christian Haakstad Nordlund.

Han vet akkurat hvordan han og resten av de blåkledde i Ravens skal klare å snu skuta til neste år, slik at de slipper å feire femårsjubileum med tap.

– Vi må bare gi de mer ansvar, vi ordner jo alt, humrer han og legger til:

– Jeg må bare få sagt at jeg synes det er fantastisk at så mange kommer hit for å se så dårlig basket.

TOK POENG: Kai Waarie Nilsskog setter to av T-Town Thrashers 62 poeng. Foto: EIRIK BANG PEDERSEN
SKAL SNU SKUTA: Christian Haakstad Nordlund og resten av Tromsø Ravens har allerede lagt planen for hvordan Thrashers skal slås til neste år. Foto: Maja Olaussen
SLAGEN: Christian Haakstad Nordlund får en hjelpende hånd på slutten av kampen. Foto: Maja Olaussen
TONEANGIVENDE: Dennis Johansen spilte en god kamp da de grønnkledde fra T-town Thrashers slo Tromsø Ravens for 4. året på rad. Alle foto: Maja Olaussen Foto: Maja Olaussen