Alpinstjernen fulgte Ruuds 2. runde-kamp i Kitzbühel og hadde sendt melding til turneringsledelsen for å viderebringe sine gratulasjoner. Responsen fra Ruud var ikke helt det han så for seg.

– Han er ikke like sterk som meg, men det er greit. Han kan forbedre det de neste årene, sier Casper Ruud spøkefullt, samtidig som han legger til at de har mange felles venner siden de er fra samme området.

Kilde har knust rekordene på de fysiske styrkeprøvene til alpinistene. Av lagkompisene kalles han bare «Hulken» på grunn av fysikken.

– Haha, liker det! Gøy å følge med på Casper om dagen... Ser ut som gutten begynner og få bra med «guns», svarer Kilde på Ruuds frekkaskommentar i en SMS til VG.

RÅSTERK: Alpinist Aleksander Aamodt Kilde er råsterk. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Casper Ruud dro bra nytte av «gunsa» da han slet seg til kvartfinale på grusen i Kitzbühel. Nordmannen er rangert som nummer 14 i verden. Hans spanske motstander Mario Vilella Martínez «kun» som nummer 167.

Det så imidlertid ikke slik ut på grusen i den østerrikske alpelandsbyen.

– Det var åpenbart veldig tøft. Jeg startet dårlig, i motsetning til Mario. Jeg er egentlig bare glad for at jeg vant til slutt, sier Ruud.

Kampen ble utsatt i flere timer og var ikke ferdig før 23.13. Ruud vant det første settet oppskriftsmessig etter å ha havnet bakpå, men spanjolen slo tilbake og sørget for en sen kveld i Kitzbühel.

Da det sto 3-3 satte imidlertid Ruud inn et ekstra gir og vant til slutt 6-4.

– Du kjenner det på kroppen etter mange kamper på rad. Men jeg føler meg bra, og i dag var en tøff kamp, sier Ruud.

Nå venter Mikael Ymer (22) i kvartfinalen torsdag. Svensken er ranket som nummer 99 i verden.

– De store stjernene vinner på dårlige dager, og jeg tror at Casper er på vei opp i det sjiktet, for dette var definitivt er dårlig dag, sier tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø til VG.

Den norske tenniskometen har vunnet to ATP 250-turneringer på rad før turneringen i Østerrike. Først vant han i Båstad, deretter i Gstaad.

Nå jakter han sin tredje strake turneringsseier på grus før hardcourt-sesongen starter i august.

Kvartfinalen ser du torsdag på VG+ sport!