Stefan Espeland noterte hele 61 målpoeng som back på Vålerengas vei til seriegullet i ishockey. Nå er han klar for tyske Fischtown Pinguins.

Det opplyser den tyske eliteserieklubben på sitt nettsted. Klubben fra Bremerhaven endte på 7.-plass i grunnspillet sist sesong, men klarte ikke å sikre seg sluttspillplass.

– Jeg har hatt en fin sesong i Vålerenga og trivdes godt, men nå har jeg fått en mulighet som jeg ønsker å ta, sier Espeland til Vålerengas nettsted.

Backen kom tilbake til VIF og norsk ishockey foran fjorårets NM-sluttspill. Denne sesongen var han svært sentral i Oslo-klubbens gullsuksess i eliteserien. Med hele 61 målpoeng ble han den backen som har plukket flest målpoeng i Vålerenga-historien.

– Det er kjempesynd at vi mister Espeland. Han har vært helt enestående hele sesongen. Stefan Espeland er en back det blir veldig vanskelig å erstatte. Vi ønsker ham lykke til i utlandet, sier VIFs sportssjef Espen «Shampo» Knutsen.

Vålerenga var blant favorittene til å vinne årets NM-sluttspill, men røk overraskende ut i semifinaleserien mot Frisk Asker.

– Gutta kommer til å bygge videre på det vi oppnådde denne sesongen – det gode grunnspillet. Jeg har troen på at Vålerenga tar seg lengre i sluttspillet neste år, sier Espeland.

Espeland har 83 landskamper for Norge, ifølge eliteprospects.