Barcelona savnet en skadet Lionel Messi og måtte også finne seg i at Luis Suárez haltet ut med skade før pause. Seriemesteren hadde to stolpetreff i første omgang, men leverte alt i alt en skuffende åpningskamp.

Antoine Griezmann, som debuterte etter overgangen fra Atlético Madrid, rykket inn som midtspiss da Suárez måtte ut, etter å ha innledet kampen ute til venstre. Franskmannen fikk ingen minneverdig seriedebut for Barcelona. Det fikk heller ikke Frenkie de Jong.

foto
Antoine Griezmann (til h.) fikk ikke Barcelona-debuten han håpet på da det ble 0-1-tap for Athletic Bilbao i serieåpningen. Her takler han hjemmelagets Raul Garcia. Foto: Ion Alcoba Beitia, AP / NTB scanpix

Messi sliter med en skade i leggen og ble ikke vurdert klar for kamp. Suárez forsvant ut rett etter å ha skutt i stolpen.

Inn kom Rafinha, som noen minutter senere sendte et skudd i tverrliggeren.

Brasilianeren var blant lyspunktene i et skuffende Barcelona-lag. Det så i det lengste ut til å bli ett poeng, men den gamle måljegeren Aduriz fornektet seg ikke. Ett minutt etter å ha blitt byttet inn scoret han på akrobatisk vis med sin første ballberøring.