Det startet litt trådt hjemme på Stamford Bridge, men etter at Tammy Abraham banket inn 1–0 etter 19 minutter gikk det meste Chelseas vei.

Kai Havertz doblet ledelsen etter 28 minutter på et flott framspill. Nysigneringen fra Leverkusen i sommer kan bli en stor hit på Stamford Bridge.

Kort etter sidebytte tråklet Ross Barkley seg gjennom et stillestående Barnsley-forsvar og økte til 3–0.

Havertz økte til 4–0 på et flott skudd ti minutter ut i annen omgang. Ti minutter senere fullførte han sitt hat trick, og ble byttet ut kort etter. Abraham var tilrettelegger på begge målene.

Chelsea produserte også flere store sjanser mot slutten. Den gamle storscoreren Olivier Giroud satte 6–0 med sju minutter igjen av kampen.

Leicester med selvmål

Arsenal gjestet Leicester. Det var lenge svært sjansefattig og jevnt helt til Christian Fuchs var uheldig og sette ballen i eget nett.

Like før hadde Arsenals Nicolas Pépé en suser i stanga. Eddie Nketiah fastsatte sluttresultatet til 2–0.

Newcastle hadde ingen problemer med å ta seg av Morecambe på bortebane med 7–0. Gjestene ledet med solide 5–0 ved pause etter at hjemmelagets Tuomani Diagouraga fikk rødt kort etter en drøy halvtime.

Joelinton (2), Miguel Almirón, Jacob Murphy, Isaac Hayden og Jamaal Lascelles sto for målene i storseieren. Sam Lavelle gjorde selvmål for Morecambe.

Everton slet

Everton tok seg av Fleetwood borte med 5-2, men måtte slite. Richarlison (2) og Alex Iwobi scoret Evertons tre første, mens Mark Duffy sto for vertenes redusering til 1-2, mens Callum Camps gjorde det hele spennende mot slutten da han reduserte til 2–3.

Bernard roet derimot nervene da han gjorde 4–2 med et drøyt kvarter igjen av kampen. Moise Kean gjorde 5–2 etter 90 minutter.