Det var rigget for fest i Dortmund, og de gule, med Julian Ryerson i startelleveren, hadde alt i egne hender.

Den muligheten rotet de bort. Etter en høydramatisk siste dag i den tyske ligaen ble Dortmund det første laget siden 2000 til å lede Bundesliga før siste runde uten å vinne tittelen.

– Det er vanskelig å finne de rette ordene. Vi føler oss tomme fordi vi var klar over sjansen vi hadde. Vi følte energien på stadion og i byen. Alle ville lykkes så utrolig mye, og til slutt var vi så nærme, sier Dortmund-trener Edin Terzic til ESPN etter kampen.

– Dette er spillet vi forelsket oss i som barn, og noen ganger føles det tungt og er tøft. Før kampen var vi 90 minutter unna tittelen, nå er vi 34 kamper unna igjen, sier en tårevåt Terzic.

Jude Bellingham har slitt med kneskade og satt hele kampen på benken. Han var tydelig preget ved kampslutt:

Etter 2–2 mot Mainz, og Bayerns 2–1 seier over Köln, sank det inn. I dramatiske sluttminutter startet Bayern-leiren jubelscenene før Dortmund-kampen var ferdig. Bayern hadde vunnet 2–1, men så utlignet Dortmund – og fikk en siste mulighet til å angripe og ta seieren og tittelen, selv om tiden tilsynelatende var ute.

Det kunne blitt historiske scener med et nytt Dortmund-mål, men det gikk ikke og dermed ble det tårevått foran tribunedelen «Den gule veggen».

Både spillerne og Dortmund-trener Edin Terzic var tydelig berørt.

– De var så nære, så det er en vond følelse for dem og det er tøft. De har ikke vært i denne situasjonen på lenge, og det føler jeg forandret ting. Vi følte at de var nervøse i første omgang. Jeg føler litt med dem nå, sa Mainz’ første målscorer Andreas Hanche-Olsen etter kampen.

– Følte dere på mer press nå enn i andre kamper?

– Det var selvsagt press, det var som en finale. Det er vanskelig å si, vi bommet på straffe og bommet på mange sjanser i annenomgang, men laget ga alt. Vi ville virkelig vinne, men det klarte vi ikke og til slutt må man si at det var uheldig eller jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi er veldig skuffet, sier en skuffet Emre Can.

Sist gang klubben vant Bundesliga var sesongen 2011/12. Siden den gang har Bayern München totaldominert den tyske ligaen og sikret ti av ti mulige ligagull.

Før sesongens siste kamp toppet Dortmund tabellen med to poeng foran rivalen. Det betydde at en seier var alt de trengte.

Og det mot nettopp laget som slo Bayern for én måned siden og så ut til å frarøve «Die Roten» sitt ellevte gull på rad – Mainz.

Men Mainz viste seg å bli en pest og en plage også på Signal Iduna Park. På ti minutter var gullhåpet snudd til en katastrofekamp for Dortmund.

Sebastién Haller hadde bommet på straffe, gjestene hadde tatt ledelsen 2–0, samtidig hadde Bayern scoret mot Köln.

Dortmund kastet frem omtrent alt de hadde i den andre omgangen i jakten på mål, og med tyve minutter igjen satt den endelig. Raphaël Guerreiro banken ballen via stolpen og inn og tente håpet på et kokende Signal Iduna Park.

Andreas Hanche-Olsen scoret Mainz’ første mot Dortmund:

Få minutter etterpå sendte Köln en gledelig nyhet i retning Signal Iduna Park. Nyheten om at de hadde utlignet på straffe mot Bayern runget over høyttaleranlegget.

Gullet var tilbake i Dortmunds hender.

Da eksploderte det på tribunen.

KOK: Det kokte på «den gule veggen» etter at Köln utlignet mot Bayern München. Foto: LEON KUEGELER / Reuters / NTB

Men før blusset hadde rukket å slukke helt måtte Dortmund se gullet sakte, men sikkert glippe. For med to minutter igjen på klokken i Köln satte Bayern sitt andre, takket være Jamal Musiala, og sikret 2–1-seier.

– Det er et utrolig øyeblikk - helt sykt og en elektrisk stemning. Jeg håpet det ville skje, men trodde ikke på det, sier klubbveteran Thomas Müller, gjengitt av BBC.

– Folk som er interessert i fotball vil nok føle at vi ikke fortjener dette, og det kan jeg forstå, fordi andre halvdel av sesongen var så kaotisk for oss, erkjenner han.

Dortmund scoret også ett til ved Niklas Süle, og utlignet til 2–2, men det holdt ikke. De måtte ha seier.

Dermed er Bayern München tyske mestere for ellevte gang på rad.