HOPPER AV: Anders Jacobsen velger bort verdenscupen. HOPPER AV: Anders Jacobsen velger bort verdenscupen. Foto: Mette Bugge

Hopper ut av verdenscupen

Anders Jacobsen stiller ikke i neste helgs verdenscuprenn, og får trolig følge av Anders Bardal.

USIKKER: Anders Bardal vurderer å bli hjemme. USIKKER: Anders Bardal vurderer å bli hjemme. Foto: Mette Bugge
MÅ ØVE: Tom Hilde må trene mer for å finne formen. MÅ ØVE: Tom Hilde må trene mer for å finne formen. Foto: Mette Bugge
REISER: Anders Fannemel er i form og vil konkurrere. REISER: Anders Fannemel er i form og vil konkurrere. Foto: Mette Bugge

Bishofshofen (Aftenposten.no): -Det var bestemt før finalen i hoppuka. Jeg trenger en lengre treningsperiode, sier Hønefoss-hopperen, som endte på ellevteplass i rennet mandag.

Anders Bardal tenker det samme.

– Det er ikke endelig bestemt, men det kan hende vi vurderer det sik at jeg har best av å være hjemme, sier han.

Bardal har to barn, er familiemann, og har tidligere sluppet å dra ut med landslaget. Alexander Stöckl, Norges landslagstrener, er ikke redd for å la utøverne få trene på hjemmebane.

OL teller mest

Neste verdenscuprenn foregår i Kulm, og da er det skiflyvning. Bardal, som ble Norges beste med sjetteplass i det fjerde rennet og sjetteplass totalt, er fornøyd med hoppingen sin. Han er stabil på et høyt nivå, selv om det ikke lykkes for ham å ta seg til pallen i avslutningen.

Thomas Diethart, Peter Prevc og Thomas Morgenstern ble de tre beste i rennet, mens unggutten Diethart også klinte til og vant hoppuka totalt, foran landsmann Morgenstern og Ammann.

Bardal ligger på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt og har sånn sett mest å hente, men både for ham og Jacobsen er det aller viktigst å være godt forberedt til OL i Sotsji.

Norges tredje i finalen, Anders Fannemel, ble nummer syv og følte at det var greit. Fjerdeplassen fra Garmisch-Partenkirchen er hans største beholdning i denne hoppuka., -Jeg drar til Kulm, sier 22-åringen fra Hornindal, som i likhet med de to andre er imponert over hva Dierthart har fått til.

-Ikke spør meg om å gi råd til ham i fortsettelsen, ler Fannemel, som bare er litt eldre enn den østerrikske kometen.

Ut å fly

Norge offentliggjør laget til Kulm tirsdag . Trolig er det flere andre, norske som får prøve seg av dem som er hjemme. Tom Hilde, som har vært langt unna storformen, blir neppe heller sendt til Kulm. Andreas Stjernen er ikke i hoppuka, men svært aktuell for neste verdenscuprenn.

Utøverne skulle spise middag med sponsorer i kveld, og reise hjem tirsdag. For noen av dem blir det nesten å snu i døren før neste oppgave.

Mette.bugge@aftenposten.no