Det høytflyvende Premier League-laget måtte ha ekstraomganger for å vinne 2–1 i bortekampen mot laget fra nedre halvdel av mesterskapsserien, men 34-årige Billy Sharp nikket inn vinnermålet ved lengste stolpe i det 105. minutt etter flott forarbeid av Berges midtbanekollega Luke Freeman.

Freeman startet angrepet med et flott fremspill fra egen halvdel, og etter en halvklaring av Reading-forsvaret plukket han opp ballen, forserte nesten til dødlinjen og leverte et presist innlegg som fant innbytter Sharps hode ved lengste stolpe. Avslutningen avgjorde kampen.

Byttet ut

Det skjedde drøyt fem minutter etter at Berge ble byttet ut med Jack Robinson. Nordmannen slet med å sette preg på tirsdagens kamp.

Sheffield United fikk en kjempestart da David McGoldrick nikket inn Ben Osborns innlegg før det var spilt to minutter, men George Puscas utlignet på straffespark rett før pause etter at George Baldock dyttet Andy Rinomhota i feltet.

Flere mål ble det ikke før i siste minutt av første ekstraomgang, men til slutt kunne de 2200 Sheffield United-supporterne som hadde tatt turen fra Yorkshire starte feiringen av kvartfinaleplass.

Newcastle-drama

Newcastle slo også følge med Arsenal og Chelsea til kvartfinale. Miguel Almirón (2) og Valentino Lazaro skaffet laget tre måls ledelse i bortekampen mot West Bromwich Albion. Matthew Phillips og Kenneth Zohore reduserte hver sin gang, men Newcastle red stormen av.

– Vi sluttet å spille da vi ledet 3–0. Noen ganger virker det enkelt, og plutselig får motstanderen et mål. Vi ville ikke være Newcastle om vi ikke gjorde noe slikt. Dessverre er det i vårt DNA, sukket Newcastle-manager Steve Bruce til BBC.

– Men vi er i kvartfinale for første gang på årevis, så vi kan ikke klage.

De fire siste kampene i 5. runde spilles onsdag og torsdag.