Amalie Iuel avsluttet dagen med annenplass i semifinalen på 400 meter hekk, kun slått av portugisiske Vera Barbosa. Iuel løp inn på tiden 57.46.

– Jeg prøvde rett og slett å ikke bruke mer krefter enn høyst nøydvendig i dette heatet. Og det fungerte helt optimalt, jeg følte nemlig jeg kunne pøst på med mye mer om det hadde vært påkrevd, sa Iuel til Stavanger Aftenblad.

– Jeg følte meg virkelig sterk i kveld, og ser virkelig fram til morgendagen. Jeg tror det kan bli utrolig moro, fortsetter hun.

Iuel løp kontrollert inn til andreplass i semfinalen fredag kveld. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Videre er også Isabelle Pedersen og Ezinne Okparaebo på henholdsvis 100 meter hekk og 100 meter. Pedersen ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 13.63. Det var femte beste tid i semifinalen.

– Et rytmisk og godt løp, men kastevinden var litt irriterende. Det gjorde at det ble litt vrient inn mot mål på de siste to-tre hekkene, sier Pedersen til Aftenbladet.

Okparaebo kom på tredjeplass i sitt heat, og hennes løp på 11.84 var den sjette beste totalt i semifinalen.

– Jeg manglet litt trykk i starten denne gangen, og det ble også litt tungt i vinden. Men ellers var løpet helt greit, og det viktigste var tross alt å komme seg videre til finalen, sa Okparaebo.

Okparaebo gikk videre, selv om hun syntes det var litt tungt i vinden. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Personlig rekord

Salum Kashafali kvalifiserte seg til finalen på 100 meter på tiden 10.81. Det var sjuende beste tid i semifinalen. Kashafali er verdensrekordholder på 100 meter for svaksynte.

Videre er også Vladimir Vukicevic på 110 meter hekk. Han løp på 14.31. Mathias Hove Johansen er klar for finale på 200 meter etter å ha blitt nummer fire i sitt heat. Finaleklar er også Elisabeth Slettum på kvinnenes 200 meter.

Fredrik Øvereng imponerte på 400 meter da han løp inn til fjerdeplass i sitt heat. Han satte personlig rekord med tiden 47.03.

Kashafali er verdensrekordholder for svaksynte - og tok seg til finalen på 100 meter i Sandnes. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Ingebrigtsen-brødrene løper lørdag

Karsten Warholm måtte droppe EM på grunn av sykdom. Dermed ble Joachim Sandberg eneste nordmann på 400 meter hekk i herreklassen. Han ble nummer fire i sitt semifinaleheat på tiden 52.44 og er klar for finale.

Sara Dorthe Jensen kom sist i kvinnenes semifinale på 400 meter og er utslått.

Fredag ble Eivind Henriksen nummer to i sleggekonkurransen. Hans beste kast var på 74.55 meter. I kvinneklassen ble Elisabeth Thon Rosvold nummer åtte med et kast på 46.87. Irina Rodrigues fra Portugal vant med lengden 58.16.

Lørdag er det duket for finaler i Sandnes. Da skal også hjemmefavorittene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen i aksjon. De må prestere på topp om Norge skal klare målet om å rykke opp fra 1.-divisjon til superligaen i lag-EM i friidrett.