– Det var en forløsende seier etter noen dårligere resultater i det siste og vi har prestert ekstremt dårlig her i Molde de siste ti årene, sier VIF-backen Christian Borchgrevink til VG.

Ni tap, én uavgjort, ikke én eneste seier. Det var den skrekkelige statistikken Vålerenga hadde i bakhodet da de torsdag formiddag satte seg på flyet fra Oslo til Molde.

Men trender er til for å brytes. Molde ledet 2–1 til det gjenstod under en halvtime, men Amor Layouni og Dønnum snudde kampen med hver sin scoring.

Layouni kriget ballen i mål etter en dødball, før Dønnum utnyttet en stor feil fra landslagskollega Stian Gregersen og scoret på sin egen retur da Andreas Linde reddet det første forsøket.

– Jeg var egentlig irritert fordi jeg ikke scoret på den første, men var tidlig ute på returen og fikk satt den, sier Dønnum til VG om egen matchvinnerscoring:

– Det er en stor tabbe på slutten når Dønnum bryter ballen, og det skal selvfølgelig ikke skje, sier Gregersen til VG.

Istedenfor å avslutte kvelden med åtte poeng opp til tabelltopp, har Oslo-klubben igjen kontakt med teten takket være en uvurderlig seier – etter skuffende ett poeng på de to siste kampene mot Kristiansund og Mjøndalen.

– Hvis det ikke er deilig å vinne, og her i tillegg, må jeg gjøre noe annet. Vi bryter en barriere, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport Norge.

Kampen startet som en drøm for Fagermos menn da høyreback Christian Borchgrevink fikk presset en avslutning forbi Andreas Linde før det var spilt to minutter.

– Det var kanskje som en klarering i mål, sier en munter VIF-back etter kampen.

I forkant av Kristoffer Haugens utligning hadde Molde ballen uavbrutt i ett minutt og 20 sekunder, med 20 trekk i laget som kulminerte med en vidunderlig målgivende pasning av Eirik Hestad til venstrebacken.

Haugen, som aldri før har scoret mer enn ett mål i samme eliteseriekamp, slo til både like før og like etter pause.

Etter en corner av Magnus Wolff Eikrem headet Haugen inn 2–1-målet, men det var all grunn til å stille spørsmål ved markeringen til Fredrik Oldrup Jensen. Det hele snudde imidlertid i løpet av Vålerengas gylne siste halvtime.

– Blytungt. Dårlig fra første spark på ballen, sier Hestad til VG.

– De har fire sjanser og scorer på tre av dem. Det er for dårlig av oss, supplerer Molde-sjef Erling Moe.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB