Etter en ordentlig nedsabling på Intility Arena er Vålerenga klare for cupfinale. Der møter de LSK Kvinner, som lørdag sikret finaleplass med seier over Sandviken.

Det er dermed duket for reprise på fjorårets cupfinale. VIF er nok revansjelystne, ettersom LSK Kvinner vant hele 5–1 da. Vålerenga har vært i cupfinalen i to av de siste tre sesongene - og tapt begge gangene.

Avaldsnes åpnet kampen best, men da Vålerenga først tok ledelsen ved hærfører Sherida Spitse etter 25 minutter, løsnet det skikkelig.

Med Spitse i spissen

Spitse hadde fem målgivende pasninger i midtuken da Vålerenga sikret Champions League-spill, og viste igjen vei for hovedstadsklubben. Den allerede Ajax-klare midtbanespilleren klinket til fra 17 meters hold og sendte hjemmelaget i føringen.

Her kan du se høydepunktene fra da Vålerenga sikret Champions League-spill for første gang:

Nederlenderen fulgte opp med sin andre scoring for dagen - og hennes syvende denne uken - bare fem minutter senere etter strålende forarbeid signert Rikke Marie Madsen.

Spitse er en av de fremste profilene i toppserien. Hun har tidligere vunnet EM med Nederland, og ble toppscorer i Toppserien i sin første sesong i Vålerenga. I sesong to, som endte med Vålerenga-sølv, ble hun kåret til årets spiller.

Nå, i sin tredje og siste sesong, har hun både seriegull og cuptittel i sikte.

Avaldsnes, som hadde forsvart seg godt i åpningen, gikk fullstendig i oppløsning, og etter 32 minutter kom 3–0-scoringen.

Igjen var Spitse involvert.

Etter å ha vært avslutter tidligere i kampen, inntok hun rollen som servitør, og med en nydelig pasning mot bakerste stolpe fant hun Synne Jensen, som alene med Avaldsnes-keeper Victoria Esson enkelt satte inn Vålerengas tredje for ettermiddagen.

Dejana Stefanovic sørget for 4–0 etter en corner fra Andrine Tomter. Midtbanespilleren var råsterk i lufta, raget høyest i feltet og stanget inn 4–0. Flere scoringer ble det ikke, og Vålerenga sikret cupfinale - og er på vei mot en drømmesesong.

Cupfinalen spilles for øvrig den 13. desember etter at den ble flyttet.

Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Intens gullkamp

Ikke nok med at de sikret cupfinale søndag, de er fra før også klare for Champions League-spill og har alt i egne hender på vei mot seriegull i Toppserien.

I gullkampen, som avgjøres første helgen i desember. Vålerenga og Rosenborg troner begge øverst med 35 poeng, med VIF foran på målforskjell.

Avaldsnes er også med i gullkampen, ett poeng bak Vålerenga, men den ferske cupfinalisten kan ha sikret seg et lite psykologisk overtak inn mot den spennende sesongavslutningen.

Vålerenga kan avgjøre det hele mot Arna-Bjørnar som ikke har noe å spille. Avaldsnes møter tapende cupsemifinalist Sandviken, mens Rosenborg møter Klepp.