Kommende sesongs landslag består av Jørgen Graabak, Jan Schmid, Espen Andersen, Jarl Magnus Riiber og Magnus Krog.

Brødrene Jens og Einar Lurås Oftebro er hospitanter sammen med Espen Bjørnstad.

Magnus Moan satser videre på egen hånd.

– I utgangspunktet har han hatt en veldig svak sesong resultatmessig. Det har vært en prosess med Magnus der han ikke har hatt tillit til oss, og da har vi blitt enige om at det kan være en vinn-vinn-situasjon at han satser utenfor. Han gir gass i et år til, og han har folk rundt seg som han har tro på, sa landslagssjef Kristian Hammer da neste sesongs forbundslandslag ble presentert i Oslo fredag.

foto
Kristian Hammer er landslagssjef for kombinert i Norges Skiforbund. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Ønske

Hammer sier at landslagsledelsen har et ønske om at Moan skal prestere.

– Vi skal prøve å legge til rette for satsingen hans i Trondheim. Så håper vi han er sterk som bare det når høsten kommer, og da er han tilbake på laget. Vi håper at dette skal være en god løsning for begge parter. Vi har hatt noen runder der vi har pratet sammen. Han har kjent på tilliten i forhold til oss og prosesser rundt, og vi er ikke enige i alt. Da er det bedre at vi går videre hver for oss, sier Hammer til NTB.

– Fem mann på elitelandslag er det laveste tallet på mange, mange år?

– Ja. Det er ikke mange på elitelaget, men samtidig er det viktig å se på hospitantgruppa bak som vi skal bruke mange krefter på. Det skal være med på de største samlingene, sier Hammer.

Generasjonsskifte

Det er liten tvil om at norsk kombinert er inne i et generasjonsskifte på toppen. Håvard Klemetsen ga seg for to år siden. Mikko Kokslien ga seg etter sist sesong, og nå forsvinner Magnus Moan ut av laget.

Løpere som Jan Schmid og Magnus Krog er på oppløpssiden av sine karrierer.

– Stammen i laget gjennom mange år kan alle være borte etter neste sesong uten at vi vet det for sikkert. Det viktige for oss er å tenke framover og hvordan vi skal bygge opp en ny generasjon løpere. Vi trenger flere som kan være med å bidra i årene framover, sier landslagssjef Kristian Hammer.

Bjørn Kåre Ingebrigtsen har sagt opp som hopptrener for kombinertlandslaget og erstattes av Peder Sandell.

(©NTB)