Flere løpere skal vurdere å forlate landslaget. Dette skriver blant annet de ofte svært velinformerte Aftonbladet, Expressen og SVT, uten å bruke navngitte kilder, men flere personer er sitert i artiklene.

– Vi må ta løpernes misnøye på alvor. Hvis ikke kan alt raseres, sier en kilde med godt innsyn i miljøet til Expressen.

Onsdag kom også beskjeden fra Sveriges Skiforbund om at herretrenerne Mattias Nilsson og Fredrik Uusitalo begge har sluttet i sine jobber. Førstnevnte oppgir familiære årsaker til at han gir seg.

For noen dager siden valgte stjernen Stina Nilsson å hoppe av langrenn og satse på skiskyting i stedet. Overfor Aftonbladet oppga hun blant annet som grunn at hun ikke var tilfreds med opplegget på landslaget.

Hun sa også at hun savnet Rikard Grip, landslagssjefen som sluttet etter 2018-19-sesongen. Hans etterfølger Jonas Petersen ga seg etter bare fire måneder i jobben.

– Han (Grip) spredte en bra og trygg energi. Jag tror ikke jeg har vært alene om å savne ham, sa Nilsson til avisen.

– Jeg vil også si at det har vært et turbulent år, og det har absolutt kanskje hjulpet meg til å ta denne beslutningen, fortsatte hun.

Stina Nilsson vant VM-gull med Sverige i lagsprint under fjorårets mesterskap i Seefeld. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Andre løpere skal også være kritiske til deler av treningsopplegget.

Langrennssjefen i Det svenske skiforbundet, Daniel Fåhraeus, sier han er overrasket over opplysningene rundt mulige avhopp fra kvinnelandslaget.

– Dette har jeg ikke hørt noe om. Vi er akkurat i gang med å evaluere sesongen, sier han til Expressen og SVT.

(©NTB)