Leighton Baines reddet det ene poenget for hjemmelaget fra krittmerket etter at United-innbytter Marouane Fellaini på klønete vis hadde lagt Idrissa Gana i bakken.

Tidligere Everton-spiller Fellaini hadde kun vært på banen i to minutter da straffeepisoden oppsto.

Inntil hadde gjestenes litt pussige ledermål vært det store samtaleemnet.

Zlatan-marginer

Den litt merkelige scoringen kom tre minutter før pause på Goodison Park. Anthony Martial fant Ibrahimovic på full fart inn i bakrom bak hjemmelagets forsvar. Svensken nådde ballen før Everton-keeper Maarten Stekelenburg og sendte ballen i bue over nederlenderen og mot det tomme målet.

Deretter slo ballen i tverrliggeren, så i stolpen og spratt så flere ganger før den passerte målstreken. TV-reprisene viste at den passerte streken med de nødvendige centimeterne før Everton-forsvaret fikk ryddet unna.

Gjestene må kunne sies å ha hatt en solid porsjon flaks i situasjonen, men scoring var det definitivt.

Det kan også settes store spørsmålstegn ved keeper Stekelenburgs opptreden forut for målet. Ibrahimovic var under press av Everton-forsvarer Ramiro Funes Mori, og sisteskansen burde trolig ha holdt seg i målgården.

Stygg takling

Uniteds ledermål kom på tampen av en sjansefattig første omgang.

Zlatan Ibrahimovic hadde marginene med seg på Goodison Park. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix Foto: Andrew Yates / X01095

Helt fri for omdiskuterte situasjoner var den likevel ikke. Etter 16 minutter var Manchester United-forsvarer Marcos Rojo svært heldig som ikke ble utvist. Argentineren kastet seg inn i en duell med Everton-spiller Idrissa Gana med strake bein, og kunne prise seg lykkelig over at dommer Michael Oliver kun dro opp det gule kortet.

Everton-spiller Gana skal på sin side være glad for at han unngikk alvorlig skade i situasjonen.

I tverrliggeren

Etter pause gikk Everton friskt til verks. Kevin Mirallas kunne utlignet allerede etter åtte minutter i kjølvannet av et strålende veggspill med Romelu Lukaku, men United-keeper David de Gea avverget den gode avslutningen fra belgieren på mesterlig vis.

Rett før kvarteret var spilt smalt det i motsatt ende av banen. Ander Herrera kunne gitt United 2-0, men ballen traff tverrliggeren.

Det ene poenget betyr at mannskapet til José Mourinho er nummer seks i Premier League etter 14 serieomganger. Avstanden opp til ligaleder Chelsea økte samtidig til 13 poeng. Everton er nummer åtte. (©NTB)