– Jeg er rørt. Det er mange følelser, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

– Det er en fantastisk spillergruppe, et fantastisk team og en fantastisk klubb. Dette er det største i historien som går helt fra 1916, sier Knutsen om gullet.

– Nå kan vi slippe oss løs og spille ordentlig gøy fotball, vitser venstreback Fredrik Bjørkan etter kampen.

De brukte kun fire minutter på å sette det første målet bak Viljar Myhra søndag kveld.

Morten Ågnes Konradsen dro seg fri på høyresiden og slo inn foran mål. Der var selvsagt Kasper Junker, som satte inn sitt 19. seriemål og knappet med det innpå toppscorer Amahl Pellegrino (21 mål).

– Jeg jakter i dag, sier Junker – som får krass kritikk av Philip Zinckernagel for å ha misbrukt en stor sjanse.

– Det sier noe om oss at vi kan spille den dårligste kampen og vinne ligaen, sier en kald Junker til VG.

– Vi stopper aldri.

Det er ikke bare Junker som er på jakt etter en milepæl.

Åtte minutter senere hamret nemlig Zinckernagel inn sitt 15 mål for sesongen. Dansken har like mange assists, og dermed er han kun ett målpoeng bak rekorden til Veigar Páll Gunnarsson fra 2007.

– Det er en god følelse. Vi har faen meg vært gode i år, sier Zinckernagel.

GULLMAGASIN: Bestill VGs spesialutgave med 108 sider om Bodø/Glimt.

Bodø/Glimt trengte kun ett poeng for å sikre seriegullet, mens Strømsgodset var i poengnød etter å ha falt til kvalikplass etter Starts seier i Skien.

Drammenserne produserte en rekke muligheter i den første omgangen, men Glimt-keeper Nikita Haikin vartet opp med flere strålende redninger.

– Jeg trenger litt tid på meg før de store sitatene kommer, sier Glimt-kaptein Ulrik Saltnes til VG, som virket mest skuffet etter en «dårlig» kamp.

På tampen av andre omgang kom reduseringen ved Valdimar Thor Ingimundarson. Det var imidlertid for sent for Strømsgodset, som ikke klarte å score mer enn det ene.

Gultrøyene måtte klare seg uten coronasyke Marius Lode og Patrick Berg, som bivånet det hele fra isolasjon på hotellet på Storo.

Isak Helstad Amundsen gikk inn midtstopper, mens den anvendelige indreløperen Ulrik Saltnes vikarierte i ankerrollen i første omgang.

Det er ubestridt at Bodø/Glimt vinner seriegull med stil. I 32 kamper på rad har de scoret to mål eller mer, og nordlendingene er på vei mot rekordfest.

Fem seriekamper gjenstår, men med 18 poeng ned til Molde har ingen mulighet til å ta igjen Kjetil Knutsens lag.

Bodø/Glimt trenger kun tre poeng på de siste fem kampene for å tangere Moldes rekord på 71 poeng på én sesong.

Saken oppdateres!