Silje Waade hadde funnet frem både gullhatt og gullnegler. Silje Waade hadde funnet frem både gullhatt og gullnegler. Foto: Anne-Marit Dahl

Satset på gullfest og spilte med gullnegler

– Jeg tok en sjanse og lakket neglene i gull før kampen, gliste Silje Waade. Hun var rask med å finne fram gullhatten også.

I ettmålsseieren over Nederland leverte forsvarsspesialisten Silje Waade igjen en god kamp. Og jammen bidro hun med to mål framover også.

– Det har ikke gått opp for meg ennå. Men nå må det jo snart det. Jeg står jo her med medaljen rundt halsen, jubler Byåsen-spilleren kort tid etter at hun hadde sikret seg sitt første seniorgull - og det på første forsøk.

Lystavla vise 30-29 i favør Norge da kampen var slutt.

– Hvordan vil du beskrive dette?

– Det er... Jeg vet ikke. Jeg har ikke ord. Men jeg er glad, stolt og ydmyk. For noen vinnerskaller det er på dette laget. Jeg lærer av verdens beste spillere, og det skal jeg bygge videre på, sier 22-åringen.

Waades klubbvenninne Emilie Hegh Arntzen sikret seg også sitt første gull som senior med triumfen i Göteborg søndag kveld. Denne tittelen var for øvrig Norges sjuende EM-triumf.

– Det er så sykt deilig. Min første finale, og så ender det i gull. Det er så deilig å være en del av laget her, stråler Arntzen.

– Hvordan blir feiringen?

– Å, vi skal nyte dette. Vi skal bare ha det kjempegøy. Dette er den fineste medaljen, sa Arntzen før hun stakk avgårde for å gjøre seg klar til bankett.

Kanskje blir det neglelakk i gull på henne også?

VIDEO: HER LØFTER GULLVINNERNE POKALEN