Borteseieren ga ØIF 3-1-seier totalt i best av fem-serien i semifinalen. I den fjerde kampen ledet Kolstad 13-12 til pause, men gjestene fra Arendal stakk fullstendig ifra etter sidebytte.

Høyrevingen Sondre Paulsen gjorde en god figur og ble toppscorer med ni fulltreffere. Dessuten hadde Martin Lindell sju mål for gjestene.

Kampen var spennende til det gjensto 13 minutter. Da økte Arendal til 23-20, og Kolstad hadde ikke krefter til å tette luken.

For vertene ble Rasmus H. Carlsen toppscorer med sju mål.

ØIF tapte den første semifinalekampen, men vant deretter tre på rad. I finalen venter Elverum eller FyllingenBergen. Førstnevnte leder 2-1 i sin semifinaleserie.

Elverum er blitt sluttspillmester de siste sju sesongene. I 2018 og 2017 var ØIF Arendal tapende finalist, så sørlendingene går til finalekampene med en betydelig dose revansjlyst, særlig dersom Elverum blir motstander igjen.