Det som gikk mot nok en solid dag for Solberg på de italienske grusveiene, endte plutselig med en tur i grøfta. Nordmannen med svensk rallylisens satt fast og var tvunget til å bryte.

Uhellet skjedde under den tolvte fartsprøven i helgens VM-runde.

– Ingen ideell avslutning på dagen. Jeg avvek litt fra linjen i et løst parti og kjørte fronten ned i en grøft. Jeg greide ikke å komme ut igjen. Det var ingen ordentlig krasj, og det er heller ingen skader på bilen, sier Solberg i en uttalelse på Twitter.

Unggutten kaller det hele uflaks. Han ser fram til å kjøre de siste prøvene på Sardinia søndag.

Fredag imponerte sønnen til tidligere verdensmester Petter Solberg stort. Da kjørte han den første prøven raskere enn fire VM-førere, deriblant regjerende mester Ott Tänak.

Solberg kjører i sin Skoda Fabia på nivå tre (WRC3). Etter lørdagens uhell mistet han sammenlagtledelsen og datt et stykke på resultatlistene. 19-åringen er nå nummer åtte i sin klasse og på 20.-plass totalt.

Eivind Brynhildsen er nå beste nordmann på Sardinia. Han er nummer to i WRC2-klassen og holder 11.-plassen sett under ett. Også Ole Christian Veiby og Mads Østberg kjører på det samme nivået.

Dani Sordo fra Spania leder eliteklassen foran franske Sebastien Ogier. 27,4 sekunder skiller de to.