Tre Istanbul-klubber spiller hovedrollene når gullkampen skal avgjøres lørdag. Linnes og Galatasaray har tre poengs forsprang til serietoer Fenerbahçe og tabelltreer Istanbul Basaksehir når én kamp gjenstår.

Ett poeng i bortemøtet med Göztepe sikrer dermed seriemesterskapet for Linnes og lagkameratene, men oppgaven i havnebyen Izmir behøver ikke å bli enkel. Göztepe er nummer seks på tabellen etter en meget god sesong.

– En tøff kamp venter oss. Men vi vet hva vi trenger å gjøre. Vi må bare ha ett poeng. Vi skal forberede oss på beste mulige måte og reise tilbake til Istanbul som mestere, sier Linnes til tyrkiske Sporx.

Fullt drama

Fenerbahçe og Basaksehir har begge hjemmekamper mot mer beskjedent plasserte Konyaspor og Kasimpasa i siste serierunde. Seier for begge er svært sannsynlig.

Dersom Galatasaray skulle tape, og minst én av byrivalene vinner sin kamp, vil innbyrdes oppgjør avgjøre gullkampen. Står det likt også der, skilles lagene på målforskjell og antall scorede mål i den rekkefølgen.

Begge sesongens oppgjør mellom Galatasaray og Fenerbahçe endte 0–0. Målforskjellen lagene imellom er i øyeblikket nøyaktig lik, men med tanke på at Fenerbahçe må vinne lørdag, vil den trolig vippe mot Linnes og Galatasaray til slutt.

Basaksehir er på sin side foran Galatasaray på innbyrdes oppgjør. Tap lørdag vil dermed med stor sannsynlighet føre til at tittelen glipper for nordmannen og hans lagkamerater.

Har mye tillit

Ender alle de tre Istanbul-klubbene på likt antall poeng, vil også Basaksehir gå foran.

– Vi er kun ett poeng unna mesterskapet. Mot Göztepe må vi spille som mestere og vinne, sier Galatasaray-trener Fatih Terim.

Han ble hentet inn underveis i sesongen og har løftet klubben kraftig. De siste kampene har Linnes fått tillit på høyrebacken, blant annet som følge av at hans brasilianske konkurrent Mariano har vært skadd.

Til lørdagens kamp er Mariano igjen aktuell, men mye tyder likevel på at nordmannen starter.

Besiktas har vunnet den tyrkiske ligaen, men er fire poeng bak Galatasaray foran lørdagens kamper og kan dermed ikke klare å fullføre det som ville vært en historisk gulltrippel.

Storklubben kan samtidig bli nummer to og kvalifisere seg for spill i mesterligaen neste sesong.

(©NTB)