KRIGET SEG TIL SEIER: Domagoj Ferencina og resten av Bravo hadde en voldsom laginnsats mot Elverum, og treneren mener laget gjorde sin beste kamp noen sinne. KRIGET SEG TIL SEIER: Domagoj Ferencina og resten av Bravo hadde en voldsom laginnsats mot Elverum, og treneren mener laget gjorde sin beste kamp noen sinne. Foto: DANIEL LILLEENG

Utklasset landslagsspillere: – Beste Bravo-kampen på 20 år i Tromsø

Bravo revansjerte seg etter tapet for Bodø 2 på strålende vis.

BRAVO-ELVERUM 2 39–34

Bravo tapte forsmedelig hjemme for Bodø 2 fredag kveld, men revansjerte seg kraftig da de slo Elverum 2 med sifrene 39-34 søndag ettermiddag.

Se den forrykende forestillingen i opptak her

Landslagsspillere

Elverum 2 stilte med en rekke landslagsspillere fra aldersbestemte landslag, og er reservelaget til Norges beste håndballklubb på herresiden.

I 2. divisjon kjemper de også i toppen, men mot Bravo fikk de stryk – etter en festforestilling fra hjemmelaget.

– Nå er det lett å bli historieløs i idrett, men den kampen vi gjør i dag er det beste dette laget har prestert. Og da er det også det beste et herrelag har prestert på 20 år i Tromsø. Så forteller det kanskje ikke så veldig mye, og vi er fremdeles, på et nivå vi ikke ønsker å være på. Vi ønsker å være bedre, men det tar tid og vi bygger stein for stein, sier Bravo-trener Eirik Engelsen.

Han var langt nede etter kampen mot Bodø, og naturligvis i et helt annet humør i dag.

– Det var virkelig godt å slå tilbake. Vi har vært litt usikker på oss selv. Etter Herkules (sesongåpningen) har vi egentlig ikke prestert før i dag. Derfor smaker det godt å vise at vi har det i oss.

Skålevik og Brengden herjet

Blant mange gode Bravo-spillere var venstrevingen Richard Skålevik og strekspiller Brage Brengden spesielt dominant, og noterte seg for henholdsvis ti og ni mål.

– Det var vanvittig gøy i dag. Vi hadde høyt tenningsnivå hele veien, og da er det artig å spille håndball, Adrenalinet pumper hele matchen, og jeg elsker å spille sånne kamper, sier den 20 år gamle bautaen Brage Brengden.

HERJET: Brage Brengden (20) viste muskler mot Elverum og kjempet inn ni mål. Foto: DANIEL LILLEENG

Richard Skålevik tjuvstartet hele kampen, og var et konstant uromoment for Elverum i overgangsfasen. De glimrende kontringsballene fra keeper Karl Petter Jarnes ekspederte han kontant i nettmaskene hele ti ganger.

– Jeg er storfornøyd med kampen. Jeg kunne ikke drømt om bedre pasninger fra Karl Petter, sier den lynhurtige vingen.

Duoen er enig om at seieren betyr mye for motivasjonen.

– Vi har hatt litt problemer med å få folk på trening, men de siste ukene har det tatt seg opp, og kvaliteten har løftet seg. Nå håper jeg det blir enda mer trykk, sier Brengden.