– Jeg er så absolutt skeptisk. Det er ikke avgjort hva vi gjør om dette fortsetter i noen dager eller uker. Det er for tidlig å si, sier Gøran Johannessen til VG.

Rett før håndballjentenes VM-kamp mot Romania tirsdag kveld tok Christian Berge ut troppen til EM i Slovakia og Ungarn i januar. Abelvik Rød ble nylig kneoperert i Oslo.

– Dette er veldig kjipt. Men jeg vil ikke spille håndball igjen før kneet er 100 prosent. Derfor regner jeg med at jeg ikke spiller EM, sier Abelvik Rød til VG.

Berge har tatt ut venstrekant Sebastian Barthold, målvakt Sander Heieren og bakspillerne Erik Toft og Vetle Eck-Aga som mesterskapsdebutanter i 20-mannstroppen. I Abelviks Røds fravær får Christoffer Rambo sitt comeback i mesterskap etter hjemkomsten til Runar og norsk håndball. Mens OL-spiller Magnus Fredriksen ikke er i EM-troppen.

Gøran Johannessen måtte reise hjem fra Japan rett før OL sist sommer. En sene i hans høyre lyske var delvis revet av.

Nå har han gjort comeback for Flensburg og scoret sesongens fire første mål. Han har spilt to Bundesliga-kamper med begrensninger, men sto over Champions League-kampen mellom dem.

Problemet er at smertene i lysken fortsatt er til stede.

– Jeg har fått noen reaksjoner. Det er ikke så bra som jeg hadde håpet på, sier Gøran Johannessen.

Det blir først onsdag klart om han spiller mot Veszprém i Champions League samme dag.

– Vi har ikke helt bestemt oss ennå. Men det blir i tilfelle å spille to ganger 10 minutter, beskriver han.

Han kaller situasjonen «vanskelig» og har tett dialog med fysio Harald Markussen, lege Thomas Torgalsen og Christian Berge.

Det var litt lystigere å være Gøran Johannessen under EM i 2020.

– Hvis jeg blir bedre så er jeg med, men jeg kan risikere noe. Hvis smertene fortsetter så er det ikke forsvarlig for meg å spille EM. Jeg blir nok tatt ut i en tropp på 20 spillere som vi kan bytte spillere ut og inn av frem til mesterskapet starter.

Norge åpner EM mot vertsnasjonen Slovakia i Kosice 13. januar. Russland og Litauen er også i innledningsgruppen.

Gøran Johannessen ble skadet i november 2020 og kjente lyskeproblemene da han spilte VM for landslaget i januar. I Champions League-kvartfinalen sist vår ble den virkelig problematisk.

– Det er veldig kjipt. Jeg har jobbet veldig hardt i lengre tid for å få orden på denne skaden, sier han.

Magnus Abelvik Rød ble kneskadet rett før sesongen, gjorde så vidt comeback i to kamper midt i november, men måtte nylig opereres. Klubben melder at en liten benbit er fjernet fra patellasenen.

Hvis Gøran Johannessen ryker vil han garantert ikke bli erstattet av Tobias Grøndahl. Elverums fremgangsrike playmaker har flere ganger vært på rundens lag i Champions League.

– Tobias har spilt bra. Jeg har gitt ham en god forklaring. Det handler om tid og spille sammen et ag, sier Berge til TV 3.

Berges 20 utvalgte

Keepere: Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Sander Heieren.

Kantspillere: Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen, Alexander Blonz, Kevin Gulliksen.

Strekspillere: Magnus Gullerud, Petter Øverby, Thomas Solstad.

Bakspillere: Sander Sagosen, Christian O’Sullivan, Gøran Johannessen, Harald Reinkind, Simen Holand Pettersen, Sander Øverjordet, Kent Robin Tønnesen, Christoffer Rambo, Vetle Eck-Aga og Erik Toft.