– Det føles faktisk ganske kult, sier toppscoren på spørsmål om hvordan han kan beskrive følelsen av å bli toppscorer i sin aller første sesong.

På 12 seriekamper banket han inn imponerende 85 mål, og for en drøy uke siden avsluttet han sesongen med å sette inn 12 mål i hjemmekampen mot Bodø HK 2 som hadde med spillere fra lagets elitetropp.

– Jeg synes sesongen startet litt tregt, men etter jul løsnet det skikkelig. Og da kom det også bra med scoringer, forteller Forøy.

Belønningen for ungguttens gode spill har vært samlinger med regional landslag i Trondheim.

– Dette viser at det er mulig å bli god og fortsatt utvikle seg i nord, sier Asgeir Kaldhol som er leder for senioravdelingen i Bravo.

Les også: Tøff trekning for Bravo

En drøss med kamper

Denne sesongen har Forøy spilt for Bravos G16-, G18- og seniorlag. I tillegg har han representert Bodø HK i nasjonal serie for 16-årslag.

– Det er selvsagt gøy å spille kamper, men etter tøffe helger må jeg ta en dag på sofaen for å komme meg igjen, sier det unge talentet og smiler.

Selv om han allerede har imponert stort har han ingen store konkrete målsettinger for fremtiden.

– Jeg har veldig lyst gjøre det så bra som mulig, og trener for det. Så får vi se hvor langt det holder, sier Forøy.

Trener for Bravo, Thomas Hay, trekker fram kombinasjonen av talent og treningsvilje som viktige faktorer og roser ungguttens utvikling.

– Å bli toppscorer i så ung alder er en fantastisk prestasjon, sier Hay.

Les også: Sjokkseier til TSI over Bravo

– Går for opprykk

Men hvis Forøy skal utvikle seg optimalt er ikke 2.-divisjon den beste arenaen, og neste sesong ønsker han å gå for opprykk med Bravo.

– Jeg tror vi har ganske gode muligheter for å klare det hvis vi bare trener nok. Vi har slitt med litt for få folk på bortekamper, men hvis vi klarer å stille med de fleste skal vi nok være med å kjempe der oppe, sier Forøy.

Og hvis Bravo skulle rykke opp ser unggutten for seg å bli værende i byen, men hvis det ikke skulle gå veien kan det bli aktuelt å flytte på seg.

– Det meste skjer i sør, og hvis vi ikke klarer å ta steget opp må jeg nok se meg om etter en klubb, innrømmer Forøy.

Bodø HK var interesserte i å sikre seg 16-åringen foran neste sesong, men han velger heller å bli værende i Tromsø. Neste sesongs store mål blir derfor å prøve å skyte Bravo opp en divisjon.