Lillestrøm vant til slutt 2–0 over Sarpsborg 08, etter scoringer av Kaan Kairinen og Thomas Lehne Olsen.

Med tre nye poeng er Lillestrøm oppe i 24 poeng etter 13 kamper. Dermed tar de steget forbi Vålerenga, Rosenborg og Kristiansund, og opp på tredjeplass. Så høyt har ikke klubben vært på eliteserietabellen siden de lå på andreplass etter andre serierunde i 2014.

– Hadde du trodd det før sesongstart, Geir Bakke?

– Nei, svarer Lillestrøm-treneren kontant til VG.

– Hvordan forklarer du det da?

– Vi har klart å komme inn i en rekke, der vi vinner kamper. Spillerne har gjort seg fortjent til det. Selvtillit skaper utvikling, og nå tør vi å kjøre ganske fort i svinga. Vi må regne med at vi går på snørra i en del kamper fremover også, men vi har tenkt til å kjøre fort. Så får vi se hvor ofte vi kjører ut.

Etter en relativt rotete første omgang, byttet Bakke inn Kaan Kairinen og Tobias Svendsen i pausen. Etter snaue ti minutter på banen la Svendsen ut på et fantastisk raid. Han gikk forbi den ene Sarpsborg-spilleren etter den andre, før han spilte opp på Eskil Edh. Han la lekkert igjen til Kairinen, som banket inn 1–0.

STOR PRESTASJON: Tobias Svendsens forarbeid på 1–0-scoringen ble lagt merke til av medspillerne. Her er det Ifeanyi Mathew som hiver seg rundt halsen på Svendsen. Foto: Geir Olsen

– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte tørre å dra av litt ledd. Jeg bestemte meg for å gå inn å drible, og det gjorde jeg på den scoringen, sier Svendsen til VG.

– Han er ekstrem til å passere folk og skape overtall. Han ser bare muligheter når han setter på turboen. Det er en plussegenskap for oss, sier Bakke.

Mot Stabæk i forrige seriekamp mot Stabæk, måtte Svendsen av banen allerede etter 18 minutter med en lyskestrekk. Derfor ble han byttet ut igjen tolv minutter før slutt mot Sarpsborg.

– Det var forbehold etter at jeg gikk ut sist. Jeg har bare rukket en økt før kampen, så jeg tror det var lurt at jeg spilte en halvtime. Det holdt i dag, sier 21-åringen.

Tre minutter etter den første scoringen serverte Gjermund Åsen et nydelig innlegg til Thomas Lehne Olsen, som doblet ledelsen med et fint hodestøt.

– Du får ikke lagt inn så mye bedre enn det der. Det ble en enkel jobb, selv om den skal settes, sier Lehne Olsen til VG.

MÅLSCORER: Thomas Lehne Olsen kunne glise etter nok en scoring. Foto: Geir Olsen

Lillestrøm-spissen er nå oppe i tolv scoringer denne sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd med det så klart, sier han.

Flere scoringer ble det ikke, og Lillestrøm er med det oppe i ni strake eliteseriekamper uten tap.

– En egentlig ganske tett kamp. Vi hadde en periode hvor vi virkelig presset Lillestrøm bakover, og så hadde de en periode. Spesielt perioden hvor de scoret. Det er det to periodene som skiller tap og seier, sier Sarpsborg-trener Lars Bohinen til VG.

– Vi var sylskarpe foran mål, og klarte å omsette sjansene våre i den perioden vi var gode. Det er det som skilte oss og Sarpsborg i dag, sier Bakke.

Sarpsborg 08 blir stående med 14 poeng på 14 kamper.