Montenegros veteran Jovanka Radicevic avsluttet karrieren på landslaget med EM-bronse og tårer ute på banen. Balkan-nasjonens første medalje siden EM-gull og OL-sølv for 10 år siden.

Radicevic var med på begge finalene mot Norge. 36-åringen satte inn seks mål, mens Montenegro-keeper Martina Bartinovic ble helt med sine 11 redninger.

Medaljen skapte enorm glede hos de røde og gule. Frankrike slo Montenegro med åtte mål så sent som for en uke siden, men etter ankomst Ljubljana har ikke Frankrike lignet seg selv.

De 60 ordinære minuttene ble avsluttet svært dramatisk. Frankrike brøytet, Montenegro ble avblåst for passivt Itana Grbic fikk rødt kort for å hindre det franske frikastet.

Attpåtil ble en dorull kastet inn for å stoppe kampen:

Slike forseelser i siste minutt gir straffe. Dermed utlignet Grace Zaadi til 22–22 for Frankrike to sekunder før slutt.

Montenegro hadde ført det meste av kampen støttet av håndball-EMs klart mest lydhøre publikum.

5380 tilskuere så at Bojanan Popovics lag hadde bronsen i sin hule hånd lenge, men mot slutten kom Frankrike tilbake og reddet ekstraomganger. Så ble EM-favoritten senket.

PSSST! Norge møter Danmark i EM-finalen klokken 20.30. Kampen sendes på TV 3 og Viaplay.