– En lukket klubbturnering på denne måten vil være kriminelt mot fotballen, sier Rudi Völler, sportssjef i Bayer Leverkusen, til Bild om den foreslåtte Super League.

Den tyske klubben har vært en gjenganger i Champions League de siste tiårene og kom seg helt til finalen i 2001/02-sesongen.

Spesielt går Völler ut mot Liverpool, klubben hvor landsmannen Jürgen Klopp er manager.

– For en klubb, hvor fansen synger «You’ll never walk alone», er det skamfullt, mener Völler, og mener det at Borussia Dortmund og Bayern München ikke deltar viser at de «har ryggrad».

Borussia Dortmunds styreleder, Hans-Joachim Watzke, gjorde det mandag formiddag klart at de sto fullt bak den planlagte reformen av UEFA Champions League og ikke ville delta i Super League.

Mandag ettermiddag sendte også Bayern München ut en pressemelding, hvor administrende direktør Karl-Heinz Rummenigge sier at klubben ikke deltok i planleggingen av Super League. I likhet med Watzke, stiller han seg bak den planlagte UEFA-reformen av Champions League.

– Jeg tror ikke Super League vil løse de økonomiske problemene som europeiske klubber fikk på grunn av coronaviruset. Istedenfor burde alle klubbene i Europa jobbe sammen for å forsikre at kostnadsstrukturen, spesielt med tanke på spillerlønninger og agentutbetalinger, blir justert for å gjøre europeisk fotball mer rasjonelt, sier Rummenigge.

I en uttalelse fra Det tyske fotballforbundet og Den tyske ligaforeningen, omtaler de etableringen av en Super League som et stort sjokk.

«Vi kan ikke tillate at de finansielle interesser til et par toppklubber i England, Spania og Italia gjør at vi avskaffer de etablerte strukturene», skriver de i en pressemelding.

MOTSTANDER AV SUPER LEAGUE: Karl-Heinz Rummenigge. Foto: Alexander Hassenstein / POOL / Getty Images Europe POOL

Borussia Mönchengladbach og RB Leipzig – begge to blant de fire tyske lagene som har spilt Champions League denne sesongen – er sterkt mot Super League.

– Super League er en klubb for de superrike, som håner de etablerte strukturene i fotballen. Det er et angrep på UEFAs klubbturneringer og ikke minst de nasjonale ligaene. Det er kynisk og hyklersk å hevde at dette er til fotballens beste og at det er hva fotballfans ønsker – som de bak denne ligaen gjør. Vi kan være stolte over at alle de tyske klubbene har stått opp mot denne ligaen og vi vil kjempe for å sikre at de klubbene som er involvert blir utestengt fra alle turneringer – både nasjonalt og internasjonalt, sier manager Stephan Schippers og sportssjef Max Eberl i Borussia Mönchengladbach.

RB Leipzigs administrerende direktør, Oliver Mintzlaff, sier at det å kvalifisere seg til internasjonale turneringer er noe som henger sammen med en god tabellplassering i hjemlig liga og at de ikke vil endre på det.

– Vi avviser alle planer om å etablere en Super League, sier han.

Bayern München-spiller Benjamin Pavard tok til Twitter mandag kveld, hvor han skriver at Champions League er en turnering som alle spillere og alle klubber bør strebe etter hvis de gjør seg fortjent til det.

Også i Portugal møter Super League motstand.

– Ettersom det portugisiske fotballforbundet er mot dette og er en del av UEFA, så kan vi ikke delta i noe som går imot prinsippene og reglene til EU og UEFA, sier Porto-president Jorge Nuno Pinto da Costa.

– Vi er ikke bekymret for å være med eller ikke. Vi er i Champions League og vi håper å fortsette det i de kommende årene, sier Porto-presidenten – en klubb som vant Champions League i 2003/04-sesongen.