Det bekrefter Porto fredag ettermiddag.

«Meldingen vi aldri trodde vi skulle dele: Vår kjære Alfredo Quintana reiste i dag. Du vil bli husket for alltid som en av oss. En ekte drage. Hvil i fred, Evig Quintana» skriver klubben.

– Det er nitrist, rett og slett, og vondt når folk når en del av håndballfamilien går bort i en ung alder. Han lagde seg et navn i internasjonal håndball på kort tid, på en veldig positiv måte, med sitt fargerike målvaktsspill. Vi kondolerer på vegne av Norges Håndballforbund, våre tanker går ut til familien hans og portugisisk håndball. Vi håper de kan fortsette det fantastisk gode arbeidet de har startet i Quintanas ånd, sier president i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio.

MØTTE NORGE I JANUAR: Petter Øverby scorer for Norge mot Portugal og Alfredo Quintana i VM-oppgjøret i januar. Foto: PETR DAVID JOSEK, AFP

Quintana falt om på treningen mandag formiddag. Ifølge avisen Ojogo var Portos lege til stede, men klarte ikke å få liv i målvakten. Det greide heller ikke ambulansefolkene som var på plass etter 10 minutter.

Etter 45 minutter ankom Quintana sykehuset São João. Der ble han koblet til en Ecmo hjerte- og lungemaskin. Den skal i første omgang ha reddet livet hans. Alfredo Quintana ble intubert og holdt kunstig koma.

Onsdag kom det nye dårlige nyheter fra sykehuset.

– Svært alvorlig situasjon, veldig dårlig prognose, sa en kilde ved Hospital São João til Ojogo

Generalsekretæren i det kubanske håndballforbundet ble onsdag sitert på en kondolanse til familien av SportHD News. Men denne saken ble rett etterpå slettet og i tillegg beklaget på Twitter.

Alfredo Quintana kom fra Cuba til Portugal i 2011. Han har spilt 431 kamper for Porto og 72 landskamper for Portugal. Han var en hjørnestein i klubblaget som i sist sesongs Champions League slo senere mester Kiel på bortebane.

Quintana møtte Norge både i fjorårets EM og i årets VM. Men sjette og 10. plass markerte Portugal seg, mens Alfredo Quintana ble nominert til All Star-team i EM.

Den 201 cm høye keeperen hadde sin egen - rolige og kule - keeperstil. Så sent som sist søndag markerte han seg med 14 redninger og to scoringer da Porto slo Águas Santas 34–26 på bortebane.

Bare et halvt døgn senere var ulykken ute, og fredag kom den triste meldingen om stjernekeeperens død.