Michael Bennett fryktet for sitt eget liv i møtet med politiet i Las Vegas nylig. Michael Bennett fryktet for sitt eget liv i møtet med politiet i Las Vegas nylig. Foto: Ted S. Warren / TT / NTB scanpix

NFL-stjerne hadde skremmende møte med politiet: – Truet med å skyte av meg hodet

Michael Bennett har engasjert advokater etter en episode i Las Vegas.

31-åringen spiller til daglig for NFL-klubben Seattle Seahawks. Nylig var han i Las Vegas for å se på boksekampen mellom Floyd Mayweather og Conor McGregor.

Da kampen var over, skulle Bennett reise tilbake til hotellet sitt. Det skal da ha oppstått panikk i folkemengden, etter noe som skal ha blitt oppfattet som skudd som ble løsnet.

– Jeg løp unna for å komme meg i sikkerhet, akkurat som de andre som var der. Jeg ble skilt ut av politiet, som siktet sine våpen på meg. Jeg hadde ikke gjort noe annet enn å være en svart mann på feil plass til feil tid, skriver Bennett i en offisiell uttalelse.

En av politimennene skal ha beordret forsvarsspilleren om å legge seg på bakken.

– Da jeg lå der, og holdt meg i ro som jeg fikk beskjed om, så plasserte han pistolen sin nær øret mitt, og sa at dersom jeg rørte meg, skulle han «skyte av meg hodet», skriver Bennett.

Fryktet for sitt eget liv

Den andre politimannen skal så ha kommet bort og satt kneet i ryggen til 31-åringen. Bennett skriver at han fikk problemer med å puste idet han ble påført håndjern.

NFL-stjernen fryktet for sitt eget liv i møtet med politiet.

– Alt jeg kunne tenke på var at jeg ville dø for ingen annen grunn av at jeg er svart, og at hudfargen min av en eller annen grunn er en trussel, skriver Bennett.

Den amerikanske fotballspilleren skal ha spurt gjentatte ganger om hva han hadde gjort galt. Politiet skal ha ignorert Bennett, som ble kjørt til politistasjonen, og ettert hvert løslatt.

Politiet i Las Vegas har satt i gang en etterforskning av saken. Bennett har uansett fått hjelp av borgerrettsadvokat John Burris, og vil forfølge hendelsen.

Opptatt av rettigheter

Bennett har kommet i søkelyset flere ganger USA fordi han har protestert mot det han oppfatter som rasisme i hjemlandet.

Under en NFL-kamp i august skal han ha satt seg ned da nasjonalsangen ble fremført. Det var en reaksjon på volden i Charlottesville, der høyreekstreme personer protesterte mot at en statue av Robert E. Lee ble fjernet.