Både de helblå og de gulsvarte har overrasket i positiv forstand med sine prestasjoner i Eliteserien i år, men da lagene skulle måle krefter ble det uavgjort.

I sol og omtrent 20 varmegrader skulle Sandefjord-fansen og Lillestrøm-fansen bli vitne til sjansesløseri på naturgresset.

Først ut var gultrøyene: For etter drøye 20 spilte minutter stusset Thomas Lehne Olsen (30) et innlegg fra Gjermund Åsen (30) i tverrliggeren.

Nedfallsfrukten landet hos bortelagets Vetle Dragsnes (27). Han dro av Sandefjords Brice Wembangomo (24) før han med høyrefoten avsluttet fra syv meters hold via Sandefjords sisteskanse og i tverrliggeren.

Men også hjemmelaget slet med å finne veien til nettmaskene før hvilen. Wembangomo kom seg til dødlinjen og fant toppscorer Vidar Ari Jónsson (27) i drømmeposisjon foran mål. Islendingen klarte ikke å stokke beina, og sendte avslutningen over buret.

– Vi har i hvert fall nok muligheter til å score, men vi blir litt for lave litt for ofte. Så vi må finne ut hvordan vi kommer oss høyere opp i banen, sa Lehne Olsen i pauseintervjuet til Discovery+.

Da sto det utrolig nok 0–0.

SNEK SEG INN: Jónsson ga Sandefjord ledelsen like etter pause. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Etter hvilen fikk derimot de to lagenes toppscorere fart på sakene.

Fem minutter ut i andre omgang avsluttet Jónsson direkte på en utboksing fra bortelagets keeper, Mads Christiansen (20).

Skuddforsøket, fra rundt 20 meters hold, snek seg forbi en mølje av Lillestrøm-spillere og trillet inn i nettmaskene.

Men like etter svarte Lehne Olsen med å breiside inn en utligning fra rundt fem meters hold etter et innlegg fra Åsen.

TRAFF TIL SLUTT: Etter å ha blitt stoppet av treverket to ganger før pause, skulle Lehne Olsen lykkes etter hvilen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sandefjords neste test er borte på Brann stadion neste søndag. For Lillestrøm er det Bodø/Glimt hjemme på Åråsen samme dag som gjelder.

UTLIGNING: Thomas Lehne Olsens utligning gjorde at Kanarifansen og de gulsvarte kunne reise hjem med ett poeng i lomma. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix