Vidar Örn Kjartansson og Aron Dønnum hadde redusert hver sin gang da Udahl ble servert ballen fra Osame Sahraoui. Spissen var drøyt 60 centimeter fra streken. SIF-keeper Viljar Myhra var utspilt. Målet var åpent. Udahl var sekundet fra å feire et comeback til 3–3, men i stedet for at ballen gikk i nettet – spratt den opp i tverrliggeren og ut.

– Det er en følelse det er vanskelig å beskrive. Det er flaut, kjipt og leit, sier en tydelig preget Henrik Udahl til VG.

– Vi slapp med skrekken, forteller SIF-keeper Myhra.

Den skjebnesvangre bommen påførte Vålerenga sesongens fjerde tap på åtte matcher.

– Når det går dårlig, påvirker det alt - både på og utenfor banen. Det setter sine spor, sier Udahl.

– Det er ikke hans skyld at vi ikke får poeng her i dag. Han er en fantastisk gutt, og han skal vite at det er Vålerenga som taper her i dag, ikke Henrik Udahl, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo til VG.

Kollaps

Udahl kan ikke ta tapet fullstendig på egen kappe. For angriperen satt på benken i første omgang da lagkameratene plutselig gikk fullstendig i oppløsning. Etter å ha styrt kampen innledningsvis, hamret Johan Hove ballen i mål for Strømsgodset idet Marienlyst stadions digitale kampur bikket 32:48.

Det ble starten på et scoringsrush for hjemmelaget. Direkte fra avspark snappet Lars-Jørgen Salvesen ballen fra Tobias Christensen sentralt på Vålerenga-midtbanen, før han dro seg forbi VIF-stopper Brynjar Ingi Bjarnason og banket ballen i krysset.

Da var det spilt 34:01. Nøyaktig halvannet minutt senere økte Lars-Christopher Vilsvik til 3–0 med en kontant avslutning etter en Godset-corner som Vålerenga aldri fikk klarert.

– Jeg har aldri opplevd det før som trener - å være så overlegne som vi er for så å slippe inn tre mål. Vi gjør egentlig en av de beste kampene vi har gjort i år, sier Fagermo etter kampen.

Trenerkollega Håkon Wibe-Lund hadde på sin side grunn til å være fornøyd med tre nye poeng.

Ampert

Førsteomgangen inneholdt også en kontroversiell situasjon. I sentrum: Viljar Myhra og Aron Dønnum. Idet Godset-keeperen var på vei fremover i 16-meteren, strakk VIF-Dønnum ut en arm. Den traff Myhra i halsregionen, og sisteskansen ble liggende på kunstgresset i flere minutter med tilsynelatende store smerter.

– Jeg skal ta en prat med dommeren, så smeller det, og det gjør vondt selvfølgelig. Sånn jeg opplever det, er det et slag, sier Myhra om denne situasjonen:

Dønnum hevdet sin uskyld og var tydelig provosert over det han mente var skuespill. Dommer Marius Lien lot spillet fortsette uten å reagere.

I andre omgang reduserte Dønnum til 2–3, og da brølte VIF-profilen i retning Myhra. Dønnum hadde åpenbart ikke glemt situasjonen.

Helt på tampen av kampen fikk Petter Strand en stor mulighet innenfor 16-meteren til Godset, men VIF-innbytterens skudd gikk over tverrliggeren. Dermed fortsetter drammenserne storformen med 10 poeng av 12 mulige på de fire siste eliteseriematchene. Det holder til en foreløpig 4. plass i Eliteserien, mens VIF faller til 10. plass.