Lillestrøm-spissen curlet ballen på vakkert vis over muren og inn i nettmaskene. Kampens klimaks var nådd. Det sto utrolig nok 3–3.

Like før hadde nemlig to Molde-mål på to minutter snudd kampen fra 1–2 til 3–2.

– Vi lever ennå, konstaterer en både lettet og frustrert Molde-trener, Erling Moe, etter at gullhåpet fremdeles lever, men tre poeng glapp på tampen.

– Det er vanvittig surt at vi ikke klarer å holde det helt inn, for vi vet at de tre poengene hadde virkelig satt fyr på gullkampen, sier Eirik Hestad som scoret i sitt comeback etter en langtidsskade.

3–2: Her sendte Ohi Omoijuanfo moldefansen til himmels med 3–2-scoringen bare seks minutter før Lehne OIsens frisparkperle. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Vill snuoperasjon

Men det var ikke sjansene det sto på hjemmelaget – spesielt ikke før hvilen.

Både toppscorer Ohi Omoijuanfo, venstrekant Ola Brynhildsen og kaptein Magnus Wolff Eikrem fikk sine sjanser uten å finne veien forbi Lillestrøm-målvakt Mads Hedenstad Christiansen.

Da passet det ekstra dårlig at en altfor tidlig julegave ble utgitt når Moldes Sivert Mannsverk vartet opp med et horribelt tilbakespill som Lehne Olsen snappet opp før han serverte Gjermund Åsen på nesten åpent mål.

– Jeg oppfatter litt for sent at spissen har bevegd seg inn i det området. Heldigvis føler jeg folk «backet» meg opp og gjorde at selvtilliten kom fort opp igjen, sier Moldes 19-åring etter kamp.

TAKKET SERVITØREN: Her gir Åsen en klem til Lehne Olsen etter at sistnevnte har servert lagkompisen 0–1-scoringen på sølvfat. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Etter pause gjorde Eskil Edh vondt til verre da han stanget inn 0–2 for gjestene.

Håpet om poeng, og dermed også gull i årets eliteseriesesong, så dermed ut til å svinne for Molde. Men da Birk Risa styrte inn et frisparkinnlegg fra Emil Breivik med knappe 25 minutter igjen å spille ble håpet tent på Aker Stadion.

For da en vakker volley av venstrebente Eirik Hestads høyrefot ble etterfulgt av en Omoijuanfo-scoring etter 83 spilleminutt, så var kampen snudd fra 0–2 til 3–2.

– Jeg har en undervurdert høyrefot. Det har jeg sagt mange ganger før, sier Hestad etter kamp om foten som ifølge hovedpersonen selv har fått «altfor mye pes».

Det så dermed ut til å gå mot tre sterke Molde-poeng. Helt frem til Lehne Olsen skrudde inn 3–3 på et vakkert frispark.

Ettersom Moldes konkurrent om gullet, Bodø/Glimt, også avga poeng i 2–2-kampen mot Brann, lever gullhåpet for moldenserne også inn i siste serierunde.

For Lillestrøm betydde ett poeng at Rosenborg snek seg forbi gultrøyene på tabellen, og dermed er kanarifuglene avhengige av tre poeng i sesongavslutningen hjemme på Åråsen mot Sandefjord for å ha håp om fjerdeplassen ved endt sesong.