Samtidig er alle tre på det norske klare for den individuelle finalen i EM lørdag. For norsk skyting ble det en historisk dag i Italia.

Simon Kolstad Claussen var best av alle med 1182 poeng i kvalifiseringen fredag morgen. Henrik Larsen skjøt 1180 poeng og ble nummer to, mens junioren Jon-Hermann Hegg leverte 1178 poeng og ble nummer fem. Finalegrensa gikk på 1177 poeng.

Det ga Norge totalt 3540 poeng og det beste lagresultatet noen gang i denne OL-øvelsen. Den gamle verdensrekorden var Russlands 3535 poeng fra VM i fjor.

– Jeg fulgte planen min om å kjøre på fordi det var meldt noe vind utpå formiddagen. Jeg klarte å holde fokus og nullstille meg hele veien, sa Henrik Larsen.

Lagkameratene fulgte opp:

– Jeg er veldig fornøyd med kne og liggende. Jeg klarte å følge planen om å være fryktløs. Det ble litt verre på stående, men bedre mot slutten, sa Jon-Hermann Hegg som ledet etter to stillinger med hele 795 poeng.

– Jeg ble litt alvorspreget på de første kneskuddene, men resten er bra. Da jeg slapp meg løs, så falt skuddene inn i midten. Herlig, sa Simon Kolstad Claussen.

– God jobb av gutta. De var uredde og skjøt opp mot sitt beste hele veien. Imponerende, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.