Langrennsveteranen og tidligere OL- og VM-vinner Ola Vigen Hattestad får ikke plass på sprintlandslaget neste sesong. Det opplyser han på sin egen Facebook-side. – Skuffa? Selvfølgelig. Jeg er skuffa fordi jeg mener at når jeg er frisk og i form, er jeg fortsatt blant de aller beste. Og skuffa fordi jeg mener neste års OL-løype (og stilart) passer meg veldig bra, skriver Hattestad på Facebook, ifølge Dagbladet.

Det var NRK som omtalte saken først etter at Hattestad la ut en lang melding på Instagram tirsdag kveld. Der skrev han blant annet:

– Rett før påske fikk jeg dessverre den kjedelige beskjeden om at jeg ikke lenger er en del av sprintlandslaget. Etter en vinter med stort sett bare sykdom kom den beskjeden likevel ikke helt uventet.

Hattestad har i en årrekke vært en del av sprintlandslaget. Sist sesong slet 35-åringen med mye sykdom. Han understreker at han ikke er bitter over å bli vraket.

– Vidar (Løfshus) og Arild (Monsen) har tatt ut de sprinterne med best resultater fra forrige sesong. Det er fair, skriver Hattestad og understreker at han ikke legger opp:

– Hadde jeg røket ut av sprintlaget fordi jeg ikke var god nok, ville jeg nok vurdert det alternativet. Men forrige sesong kom jeg ikke engang til start – for å vise fram alt jeg hadde trent på hele sommeren og høsten.

Hattestad er regjerende olympisk mester i sprint.

Landslagssjef Vidar Løfshus presenterer elitelandslagene (allround og sprint) senere onsdag.

(©NTB)