Lundby hoppet soleklart lengst med sine 138,5 meter og vant 3,9 poeng foran Chiara Hölzl fra Østerrike på 2.-plass.

Det var en klar forbedring sammenlignet med treningshoppene til 25-åringen tidligere på dagen. Da hoppet hun 112- og 127,5 meter.

– Det var bra med trøkk i skiene sammenlignet med de andre hoppene. Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med gjennomføringen. Jeg bestemte meg for å gjøre det enkelt, sa Lundby til NTB etter kjempehoppet i kvalifiseringen.

Tre nordmenn klare

Silje Opseth ble nest beste norske på 6.-plass etter et svev på 128 meter. Anna Odine Strøm ble nummer ni etter å ha hoppet 120 meter. Dermed får Norge med tre hoppere i lørdagens renn.

Hverken Ingebjørg Saglien Bråten, Karoline Røstad, Karoline Skatvedt eller Eva Elise Johansen Amble var blant de 40 beste som klarte å kvalifisere seg.

Amerikaner falt

Lørdagens konkurranse er sesongens første, og det ser ut som Lundby har beholdt storformen fra forrige sesong. Da vant hun verdenscupen sammenlagt soleklart, i tillegg til å ta VM-gull i Seefeld.

foto
Tara Geraghty-Moats gikk på trynet under fredagens kvalifisering. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Amerikanske Tara Geraghty-Moats, som hoppet som nummer to i kvalifiseringen, falt fredag. Det så stygt ut, men hun slapp unna med neseblod i tillegg til å bli forslått av fallet.

Også søndag skal kvinnene hoppe verdenscuprenn i Lillehammer.